Спортът е здраве, чували сме го и продължаваме да го

...
Спортът е здраве, чували сме го и продължаваме да го
Коментари Харесай

Технологиите ни мотивират за по-добри спортни резултати

Спортът е здраве, чували сме го и продължаваме да го чуваме, само че не постоянно е толкоз елементарно да стартираме. Правейки първите крачки в дейния живот, постоянно се усещаме неориентирани и комплицирани. Какво да вършим? Колко постоянно да спортуваме? Колко да се натоварваме? Какви цели да си зададем? Знаем, че всяко начало е мъчно, резултатите идват постепенно, напъните са доста, а постоянството е наложителен фактор. За наша наслада технологиите могат да са ни от изгода в такива обстановки.

Смарт устройствата имат функционалности, които можем да използваме, с цел да сме по-активни, а освен за релаксиране на дивана. Според скорошно изследване на телекомуникационния оператор Yettel, по отношение на акцията на телекома, 77% от употребяващите технологии настояват, че те им оказват помощ да реализират по-добри резултати. 91% са стимулирани от технологиите да бъдат по-често физически дейни, а за 83% това оказва помощ за по-доброто им физическо положение. Заинтригувани от тези резултати, разгледахме някои от функционалностите, които могат да ни оказват помощ по пътя към по-здравословен метод на живот.

Дишането е извънредно значимо при осъществяването на всяка физическа активност. То е основно за сърдечния ни темп и издръжливостта ни по време на подготовка, без значение дали бягаме, плуваме, или караме колело. Ако не можем да направляваме добре дишането си, е допустимо да се пренатоварим и това да докара до крампи в мускулите или по-сериозна контузи, поради дефицита на О2 до мускулите, мозъка и сърцето. Измерването на сърдечния темп към този момент е налично благодарение на, които по време на физическа активност имат тази функционалност. Те могат навреме да ни алармират, когато пулсът се увеличи прекалено много, с цел да забавим темпото или даже да си създадем къса отмора. Правилното и последователно натоварване е ключът към напредъка и резултатите.

Предпоставка за по-добри достижения е и слагането на ясни цели, които да изпълняваме на дневна или седмична база. Няма потребност да се ангажираме с персонален треньор, който да пресмята изгорените калории или изминатите крачки. Технологията може елементарно да се трансформира в персонален треньор, който да е до нас от самото начало. Изследването на Yettel демонстрира още, че почти 60% от хората употребяват технологиите за тази цел. Когато всекидневно виждаме изпълнените цели, се мотивираме да сме дейни всеки ден. Така елементарно можем да си зададем спортни цели, които гладко да надграждаме, до момента в който реализираме мечтаните резултати, а разнообразни мобилни приложения могат даже да ни изготвят подготвен подготвителен проект, подобаващ с нашите благоприятни условия и стремежи.

Дори и да не осъзнаваме, дребните промени също водят до по-добри резултати във физическата ни форма. Към своите цели можем да прибавим потреблението на стълбите вместо асансьора, да се приберем от работа пешком или да спрем колата по-далеч от блока, с цел да се раздвижим. Настроението ни също се отразява на резултатите, които реализираме по време на подготовка. Лесно можем да го подобрим, като си осигурим единствено и подобаващ мотивиращ плейлист. Всички тези дребни на пръв взор старания ни водят към един по-активен метод на живот.

За да ни стимулират да се възползваме с лекост от тези препоръки, Yettel ни оферират специфични предложения за смарт часовници, които поддържат multiSIM и безжични слушалки, а с цел да споделяме безпроблемно персоналните си върхове, можем да се възползваме и от цели 6 месеца безграничен интернет с проекти Тотал+ и Тийн. Заредени с нови хрумвания за идващите тренировки, можем да се осведомяваме за всички настоящи предложения от
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР