Спортът е уникално нещо, особено ако към него има и

...
Спортът е уникално нещо, особено ако към него има и
Коментари Харесай

92 000 на университетски волейбол! Добре ли е?

Спортът е неповторимо нещо, изключително в случай че към него има и огромен интерес. Такъв е и казусът от преди ден - женският волейболен тим на Университета на Небраска игра мач пред тъкмо 92 003 души! Тук толкоз събираме общо на футболните дуели за цялостен полусезон.

Постижението е връх освен за женския волейбол, само че и за най-многолюдна аудитория на женско съревнование въобще. Противник в районното дерби на девойките от Небраска беше отборът на Омаха - също състезателен клуб към университета.

Стадион " Мемориал ", апропо, е ситуиран в кампуса на университета. Иначе постоянно се цялостни на мачове на футболния отбор на университета.

Обикновено волейболните мачове в NCAA се организират в зали с 10-20 000 места, на в последния ден на август 92 003 фенове изгледаха с интерес дуела на стадиона в Линкълн, който е непрекъснатият дом на футболния тим на Университета на Небраска.



Всъщност, волейболистките на Небраска завоюваха мача повече от изрично - 25:14, 25:14 и 25:13.

" Това е опция, която се случва един път в живота, съобщи второкурсничката Бека Алик. - Честно казано, това ме оставя без думи... Трудно е да проумееш обстановката, като видиш повече от 90 000 души ".

Предишният международен връх за посещаемост на женско спортно събитие беше 91 648 души, подложен по време на полуфинала на дамската Шампионска лига през 2022 година сред Барселона и Волфсбург (5:1).

Публиката в средата на тази седмица счупи и върха за най-вече хора, гледали волейболен мач от постоянния сезон на NCAA, подложен през септември предходната година, когато Уисконсин игра с Флорида пред 16 833 почитатели в общоприета зала.



Преди това Небраска държеше този връх и си го върна в сряда.

Мачът беше разгласен през февруари като част от " Деня на волейбола в Небраска ", а билетите бяха пуснати в продажба през април. За три дни бяха продадени повече от 82 000 билета, задоволителни да поберат повече от 4% от цялото население на Небраска.

Волейболният тим на Небраска е построил завещание, също толкоз именито, колкото и футболният тим на Корнхъскър, като е спечелил пет национални шампионата, последният от които през 2017 година Американската асоциация на волейболните треньори ги класира на четвърто място в страната, насочвайки ги към мача в сряда вечер против щатския противник Омаха.



" Феновете на Небраска не стопират да ме удивляват, съобщи тогава спортният шеф на отбора Трев Албъртс. - Знаехме, че ползата към този мач ще бъде извънредно огромен, само че да разпродадем стадион " Мемориал " е в действителност удивително ".

" Където и да отидете в града, хората приказват за това, съобщи преди срещата разчувстваният старши треньор Джон Кук във вторник. - Няма по какъв начин да не се подготвиш за това, когато видиш, че това място е цялостно с хора ".

Волейболната стратегия на Корнхъскър и преди е чупила върхове по посещаемост. През 2021 година те се борят с Уисконсин за националния шампионат пред 18 755 почитатели - най-голямата аудитория, която в миналото е гледала волейболен мач в NCAA. Небраска също по този начин държи върха за разпродадени мачове в женската лига - 306 следващи дуела от постоянния сезон.

Официалният потенциал на стадион " Мемориал " за американски футбол е 83 406 места, само че за волейбола в сряда вечер имаше повече места на равнището на игрището.

Най-много хора, които в миналото са гледали женско спортно събитие в Съединени американски щати, са били 90 185 по време на финала на Световната купа по футбол за дами на 10 юли 1999 година сред Съединени американски щати и Китай на " Роуз Боул " в Пасадина (0:0 в постоянното време и продълженията, 5:4 при осъществяването на дузпи).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР