Спортът често ни предлага вдъхновяващи истории за играчи, които са

...
Спортът често ни предлага вдъхновяващи истории за играчи, които са
Коментари Харесай

Историята на сирака, получил покана да играе на Уимбълдън

Спортът постоянно ни предлага вдъхновяващи истории за играчи, които са превъзмогнали доста в детските и юношеските си години и са се трансформирали в митове. Една от вдъхновяващите такива е на 19-годишния английски тенисист Пол Джъб, който получи покана от уредниците на Уимбълдън и ще се включи от първия кръг на конкуренцията.

Макар и 472-и в света, както и със статут на дилетант, той ще има късмет да премери с най-силните тенисисти, освен това на свещената трева в Ол Инглънд Клъб. И въпреки единствено на толкоз нежна възраст, той към този момент е опознал тежката част на живота.

Пол е сирак, който е отгледан от баба си. Баща му е някогашен боен, който е взел участие в задачите на английската войска в Босна и Северна Ирландия. Той се самоубива след фамилен скандал, малко преди синът му да навърши годинка.

Майка му Джасинта пък умира в болница, който Джъб е единствено на 8 години. Така той остава при единствената си жива родственик - баба му Валъри. Тя към този момент е на 77 години и с горделивост театралничи до младежа, на който е оказала невероятна поддръжка и му е помогнала да преследва фантазиите си в тениса и който е пратила в университет чак в Съединени американски щати.

Там Пол учи за тапия по мениджмънт на недвижими парцели и по тази причина към този момент е оставил кариерата си на назад във времето. Но в лятната пауза на студентството си може да си разреши да играе на Уимбълдън, изключително откакто има покана за това. А дали ще стане професионален тенисист - към момента не е решил. Но в случай че завоюва Уимбълдън - сигурно!

"Баба ми оказа голямо въздействие и не спираше да ме поддържа през целия ми път до момента. Тя е канара! Вдъхновение съм черпил и от историята на Франсис Тиафо, чийто родители са избягали от гражданската война в Сиера Леоне. Той също е претърпял доста и това ми дава вярата, че мога да се оправя. "

"Всъщност, тежкото завещание не би трябвало да служи като индулгенция. Ако си твърдоглав, трудиш се неуморно и има човек, който да има вяра в теб, с изключение на самия ти, всичко е допустимо да се случи ", споделя прекомерно рано порасналият младеж.

Но в този момент е време да се наслаждения на плодовете на труда си, а на първия ред на "Ол Ибглънд Клъб " да му се радва ще бъде една 77-годишна бабичка, която ще прелива от горделивост. И ще е сигурна, че всичките фамилни спестявания, както и всяко пени от дребната си пенсия, които е вложила в образованието и тренировките поради пристрастеността на Пол към тениса, ще са си заслужавали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР