Споровете за това кой е най-великият пилот в историята на

...
Споровете за това кой е най-великият пилот в историята на
Коментари Харесай

Алонсо: Шумахер нямаше лоши дни

Споровете за това кой е най-великият водач в историята на Формула 1 са безкрайни, а най-успелите са двама – с по 7 международни трофеи са Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, като британецът към момента има късмет еднолично да оглави това класиране.

За двукратния международен първенец Фернандо Алонсо обаче този спор е решен от дълго време и той отдава желанията си на Михаел.„ Михаел беше доста твърдоглав, опитваше се да употребява всяка опция, която се появи пред него – изясни испанският водач. – Решимостта му беше изключителна. Михаел просто нямаше неприятни дни, не се представяше под опциите си. Това ме впечатли най-вече, когато се борех с него за международната купа. ”Алонсо беше едвам на 24 години, когато влезе в огромната борба за купата с Михаел Шумахер и през 2005 съумя да детронира германеца и Ферари, а на идната година взе и втората си международна купа.

„ Преди тези борби, в другите категории постоянно съм имал мощни противници, които обаче са имали слаби или несполучливи дни – добави Алонсо. – При Михаел това отсъстваше. През по-голямата част от времето той и Ферари бяха непобедими, само че даже когато той не разполагаше с най-хубавата кола, гуми или каквото се сетите, той отново завършваше втори или трети. ”

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР