Спорният план на британския премиер Риши Сунак за улесняване на

...
Спорният план на британския премиер Риши Сунак за улесняване на
Коментари Харесай

Великобритания узаконява депортирането на мигранти в Руанда

Спорният проект на английския министър председател Риши Сунак за улеснение на изпращането на бежанци в Руанда ще стане закон , откакто държавното управление осуети опитите на горната камара на Народното събрание да направи промени в законодателството, оповестява " Ройтерс ".

Законопроектът за незаконната миграция беше блокиран поради различия сред Камарата на общините и Камарата на лордовете - горната камара на Народното събрание на Англия, която неведнъж вкарваше промени в законодателството, с цел да го смекчи.

В ранните часове през днешния ден последната от препоръчаните промени беше отхвърлена. Това значи, че проектозаконът към този момент може да премине към приемането на кралско единодушие, като след формалното утвърждение от страна на краля ще стане закон.

Законодателството ще подкрепи проекта на държавното управление да изпрати десетки хиляди идващи на острова бежанци на над 6400 км разстояние - в Руанда.
 Съдът поряза Англия - депортациите на мигранти в Руанда са противозаконни
Съдът поряза Англия - депортациите на мигранти в Руанда са противозаконни

Удар по обещанието на премиера Риши Сунак да пресече напора през Ламанша

Миналата година Англия подписа в началото съглашение за 140 милиона паунда (180 милиона долара) с източноафриканската страна, само че политиката остава обвързана със правосъдната система. на Апелативния съд от предишния месец, че

Планираните полети до Руанда - които трябваше да се осъществят от военна база в Уилтшър - след интервенция в последния миг от страна на Европейския съд по правата на индивида.

Законодателството ще разреши на държавното управление да стопира хората, които идват незаконно във Англия, да изискат леговище и да ги депортира или в страната им на генезис, или в така наречен безвредна страна като Руанда. Той обаче се сблъска с рецензии от някои опозиционни политици и групи за цивилен права като нечовечен, нечовечен и неефикасен.

През юни държавното управление пресметна, че Англия ще би трябвало да похарчи , с цел да депортира съвсем 11 000 души, влезнали в страната от началото на годината.

Към края на март броят на висящите молби за леговище в Обединеното кралство доближи 133 607. Три от всеки четири от необработените заявки чакат в началото решение повече от шест месеца.
 Лондон нападна решението на съда за мигрантите в Руанда
Лондон нападна решението на съда за мигрантите в Руанда

Руанда също реагира яростно на констатацията, че не е сигурна страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР