Спорният план на британския премиер Риши Сунак, който цели да

...
Спорният план на британския премиер Риши Сунак, който цели да
Коментари Харесай

Спорният план на британското правителство за миграцията ще стане закон

Спорният проект на английския министър председател Риши Сунак, който цели да улесни процеса по изпращане на претенденти за леговище, е на път да влезе в действие, откакто държавното управление отхвърли опитите на горната камара на Народното събрание да внесе промени в законодателството, съобщи " Ройтерс ".

Проектозаконът за незаконната миграция е обект на разногласия сред Камарата на общините и Камарата на лордовете - горната камара на английския парламент, която неведнъж е внасяла промени в закона, с цел да го смекчи.

Тази заран последната от препоръчаните промени беше отхвърлена и в този момент проектозаконът може да бъде утвърден от краля и да стане закон. Законодателството ще подкрепи проекта на държавното управление да препраща десетки хиляди лица, които идват по английските крайбрежия и желаят леговище, в Руанда, на над 6400 км от Англия.

 Лондон твърди, че проектът за депортация на търсещи леговище е легален, Европейски Съюз не мисли по този начин Лондон твърди, че проектът за депортация на търсещи леговище е легален, Европейски Съюз не мисли по този начин

Миналата година Лондон подписа с източноафриканската страна първична договорка за 180 милиона $, само че не получи утвърждението на съда. Правителството от предишния месец, съгласно което проектът е противозаконен, а първият плануван полет за депортиране в Руанда беше блокиран преди година с решение на Европейския съд по правата на индивида, взето в последния миг.

Законодателството ще даде опция на държавното управление да попречи на хората, които идват нелегално във Англия, да желаят леговище и да ги депортира или в страната им на генезис, или в сигурна страна, за каквато се счита Руанда.

То беше подложено на критика от някои опозиционни политици и правозащитни групи като нечовешко, грубо и неефективно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР