Спорният пакет „Мобилност“ беше окончателно приет от Европейския парламент и

...
Спорният пакет „Мобилност“ беше окончателно приет от Европейския парламент и
Коментари Харесай

Превозвачи: Ще преместим камионите си в други европейски страни

Спорният пакет „ Мобилност “ беше дефинитивно признат от Европейския парламент и към този момент е законодателен текст.

С голямо болшинство западноевропейският лагер отхвърли всички ремонти, препоръчани от страните – съперници на пакета, измежду които и България. Източноевроейските страни са наранени от задължението камионите и водачите да се връщат към страната, в която са основани, съобщи БТВ.

Пакетът "Мобилност " мина в Екологичен потенциал. Българските забележки бяха пренебрегнати

Независим отчет през септември би трябвало да уточни дали курсовете на празни камиони не опонира на екологичните упоритости на Европа. България ще нападна противоречивите текстове пред съда, оповестиха от транспортното министерство.

„ Ще желаяме отменяне на част от наредбите и сега тече подготовка. Останалите страни членки ще имат опция да се причислят към нашата позиция, с цел да бъдем по-ефективни във воденето на делото “, съобщи министърът на превоза Росен Желязков.

Росен Желязков: България ще заведе дело пред Съда на Европейски Съюз против част от наредбите в пакета "Мобилност "

Заради новите законови правила водачите на камиони ще са длъжни всеки месец да се прибират в България. А съгласно Стефан това ще понижи фрапантно заплатата му.

Големите транспортни компании предизвестиха, че ще изнесат част от бизнеса си от България.

Ние ще пререгистрираме стотици камиони, няма да го създадем единствено ние, ще го създадат още много компании, показва шеф на превозваческа компания.

По думите му застраховки, налози, всичко от един миг нататък, ще бъдат трансферирани в другата част на Европа.

България ще упорства до края на годината да стане ясно дали пакетът „ Мобилност “ не опонира на зелената договорка.

„ Снощи зелените, които пледират за Зелена договорка, за чиста стопанска система, гласоподаваха празни камиони да се прибират до страната по определяне, и да минават по 2-3 хиляди километра! ", означи и Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюз на интернационалните превозвачи.

Страната ни към този момент приготвя исковете си до съда на Европейски Съюз, а останалите ощетени страни ще могат да се причислят към него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР