Спорният 7-ми въпрос от матурата по български език и литература

...
Спорният 7-ми въпрос от матурата по български език и литература
Коментари Харесай

Образователният министър призна,че 7-ми въпрос от матурите е бил подвеждащ


Спорният 7-ми въпрос от матурата по български език и литература е подвеждащ. Това призна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на NOVA

Вчера от просветното ведомство взеха решение да не зачитат задачата като неверна, без значение от това какво са отбелязали учениците. Вместо това всички отговори ще бъдат регистрирани като правилни и зрелостниците ще получат по една точка повече към оценката си. Скандалът към матурата избухна още в деня на изпита - понеделник, когато зрелостници, учители и учени показаха недоволството си от задачата, която съгласно тях е объркваща и няма правилен отговор.

„ Въпреки, че официално нямаме неточност този въпрос е подвеждащ, не е подходящ. Той не е и за възпитаници, не дава отговор на задачите на външното оценяване. В този смисъл им неточност и грешката е тази, че той е попаднал в бланката от въпроси. За страдание такива неточности са вероятни, доста огромен брой са въпросите, които влизат в тази бланка. В същото време доста стеснен кръг лица са тези, които имат достъп до тях и ги ревизират. Тъй като имаме изискване за конфиденциалност. За наслада тези неточности са поправими”, съобщи министър Красимир Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР