Спорните промени в Закона за лова и опазването на дивеча,

...
Спорните промени в Закона за лова и опазването на дивеча,
Коментари Харесай

Оттеглят спорните промени от Закона за лова

Спорните промени в Закона за лова и опазването на дивеча, които позволяват токсини, клопки, уреди за нощно виждане и други неразрешени способи, се отдръпват. Това реши Ловният съвет към организацията по горите, написа. До решението се стига след даването на над 1 500 мнения от жители и.
Идеята на измененията в закона беше да се усили ловът на диви свине като част от битката против африканската чума по свинете. Затова се предвиждаше опция да се включат в отстрела и армията и полицията. Срещу тези хрумвания обаче се оповестиха и от съюза на ловците и рибарите. Тяхното мнение е, че се нарушават интернационалните конвенции, по които България е страна, както и наставления.
 ИАГ: Промени в Закона за лова - единствено с консенсус ИАГ: Промени в Закона за лова - единствено с консенсус
Предложенията за промени в Закона за лова ще бъдат оттеглени, с цел да се уточняват, откакто провокираха мощна социална реакция. По...
Те са срещу и включването на войска и полиция в битката с АЧС поради високата заплаха от произшествия при допускане на неподготвени хора да ловуват. Освен това на Ловния съвет станало ясно, че в по-голямата част от страната популацията на диви прасета е намаляла фрапантно. Изключение правели единствено Югозападна България и Рило-Родопският масив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР