Спорен проект за разкриването на поредната голяма частна болница в

...
Спорен проект за разкриването на поредната голяма частна болница в
Коментари Харесай

Съмнения за лобизъм около спорен проект за нова мегаболница край София

Спорен план за разкриването на следващата огромна частна болница в покрайнините на София стана мотив ГЕРБ да заподозре президента Румен Радев, служебния здравен министър Стойчо Кацаров и шефа на НЗОК проф. Петко Салчев в прокарването на лобистки ползи. Внушенията бяха направени по време на парламентарно чуване на шефа на НЗОК проф. Пето Салчев, който предходната година беше препоръчан и определен точно от ГЕРБ, само че в четвъртък се оказа под прицела на някогашните ръководещи.

ГЕРБ, която в последните 10 години не спря нито едно капиталово желание за разкриването на нова болница, в четвъртък зае ролята на бранител на публичния интерес и изиска пояснения за какво скорострелно се преглежда капиталовото желание за новата болница.

Проектът

Проектът за нова болница в Казичене е на веригата “Сърце и Мозък “ , част от групата на производителя на медикаменти " Чайкафарма " и дистрибутора " Търговска лига " – благосъстоятелност на предприемача Тихомир Каменов. Инвестиционното желание беше оповестено през май месец тази година, като с изключение на болничното заведение в Казичене ще бъде построен и цех за медикаменти.

Предвижда се новата болница да е многопрофилна – с над 500 кревати и 19 клиники , измежду които по кардиохиургия, неворхирургия, здравна онгология, акушерство и гиннекология, ортопедия, ядрена медицина и други действия. Както всяка друга болница, и тази ще кандидатства за контракт и финансиране от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), като дейностите, които възнамерява да разкрие са измежду най-високо платените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР