Според здравните власти е време да се организира и имунизирането

...
Според здравните власти е време да се организира и имунизирането
Коментари Харесай

Здравните власти: Време е да се организира имунизирането и на децата над 12 години

 Според здравните управляващи е време да се провежда и ваксинирането на децата над 12 години.

Вече ваксинирала себе си против COVID-19, Мариана Грънчарова споделя, че още сега, в който е допустимо, ще отбрани от болестта и децата си - както 7-годишния си наследник, по този начин и 7-меченото си бебе, написа " БТВ ". 

" Нямам никакви терзания. Ваксините са минали всички изпитвания. И възрастни хора задоволително се имунизираха “, съобщи Мариана.

Мариана има вяра, че единствено по този метод ще върне остарелия си метод на живот. Това изяснява и на сина си.

" Обсъдихме го. Говорихме, че за деца още не е допустимо и че като стане, аз бих желала той да се имунизира, с цел да си продължим метода на живот. Той е склонен, въпреки че малко го е боязън, само че мечтае да вървим без маски. Да вървим на надпревари “, добави Мариана.

До съществуването на ваксина - паниките дали децата й ще се заразят остават.

По данни на здравното министерство, във възрастовата група под 19 години над 14 300 са минали през болестта. В болница са се лекували 550 от тях. 9 от случаите са приключили съдбовно.  

Ваксинирането при дребните ще е помогне и за по-безопасен старт на идната образователна година, изясни основния държавен здравен контрольор.

В момента вървят всеобщо клинични изследвания за възрастта от 6 до 12 години. Вярвам, че до -2-3 месеца децата над 6 година ще могат също да бъдат имунизирани и у нас “, сподели доцент Ангел Кунчев.

До 2 седмици се чака мнение на  Европейската агенция  по лекарстата за използването на препарата на " Пфайзер “ при деца над 12 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР