Според западните медии — и което е потвърдено от заместник-председателя

...
Според западните медии — и което е потвърдено от заместник-председателя
Коментари Харесай

Москва примами Байдън в Киев - Белият дом е координирал с Москва посещението му

Според западните медии — и което е доказано от заместник-председателя на съветския Съвет за национална сигурност Дмитрий Медведев — Белият дом е координирал с Москва вчерашното посещаване на Джо Байдън в Киев. Това естествено провокира голям брой смешки, че американският президент е бил заставен да изиска от съветския си сътрудник позволение да пътува.

Много по-рядко обаче се задава въпросът за какво Русия въобще се съгласи?

Украинските фантазии ще доведат Европа до самоизтребление

Причината за рядкостта на този въпрос е елементарна: през миналата година към този момент сме привикнали с обстоятелството, че всеки върви в Киев. Байдън беше може би последният от най-високопоставените представители на западния естаблишмънт, посетил украинската столица от началото на СВО.

Но предходната пролет, когато този развой едвам беше почнал, в съветските обществено-политически и експертни среди се счупиха по него доста копия. Тогава тази тематика беше извънредно интензивно и пламенно обсъждана, постоянно подложена на критика, че пътуванията на западните водачи в Украйна не срещат опозиция от Русия. Освен това причините звучаха много тежко: сходни събития за „ проявление на знамето “ имат алегорична и пропагандна стойност, не трябва да се подценяват.

С изминаването на месеците обаче излиза наяве, че Москва поредно се придържа към позицията си: най-малко да не попречва сходни пътувания, а от време на време даже да обезпечи „ гаранции за сигурност “ на посетителите на Киев.

Което ни връща към въпроса: за какво?

Без подозрение това решение се основава на цялостен комплекс от доста разнообразни аргументи. Но сякаш една от основните е остроумната и все по-ефективна тактика на работа на Москва в осведомителното поле. Освен това тази активност е ориентирана освен към решение на избрани моментни проблеми, само че и към подкопаване на медийно-политическата система на Запада като такава.

В актуалния свят няма потребност никой да изяснява смисъла за международната политика на такива феномени като „ меката мощ “, пропагандата и осведомителната война. Нещо повече, Западът е този, който реализира невиждан триумф в тези области, като построи фантастично продуктивна машина за въздействие и промиване на мозъци.

Това е все по-ясно проявен факт: личният му триумф изигра жестока смешка с него. Изглежда, че въпреки това са вярвали в безспорното всемогъщество на личното си създание - до вярата, че мечтаната медийна картина може да прикрие " неверната " действителност за безпределно дълго време и най-после същинският свят сигурно ще премине в сходство с излъченото изображение.

През последните години неуспехите в работата на тази машина за дезинформация се множат пред очите ни – както в битката на Запада против геополитическите съперници, по този начин и вътре в самия него (достатъчно е да си напомним избирането на Тръмп или референдума за Брекзит). Но това единствено принуждава потребителите да натискат нормалните бутони още по-яростно и да имат вяра: в случай че 100 пъти обществено на високо равнище заявят, че съветската стопанска система е раздрана на части, тогава това в действителност ще се случи.

Това в цялостна степен важи и за визитите на високопоставени представители на Съединени американски щати и Европа в Киев. През миналата година техните пътувания оказаха ли някакво въздействие върху действителността, върху хода на военните дейности или битката с Русия в икономическата сфера? Ни най-малкото. По създание това е просто панаир на суетата, който до известна степен може да се употребява за вътрешнополитически пиар на съответните лица. Вярно, под огромен въпрос е дали този пиар ще реализира задачите си. Така или другояче Байдън в този момент е остро подложен на критика в Съединени американски щати - както за това, че през двете години на президентството си по този начин и не съумя да стигне до южната граница на личната си страна, където бушува миграционната рецесия, и за това, че избира Украйна пред щата Охайо, където избухна екологична злополука.

Оказва се, че на Русия (и на другите незападни страни) е преференциално да се надуе самонадеяността на Запада и вярата му във всемогъществото на неговата пропагандна машина.

Първо, колкото по-глупаво се употребява, толкоз по-бързо и по-дълбоко пада успеваемостта ѝ - и това се отнася за безусловно всяка област, било то публични изказвания, изявления в международните медии и холивудски продукции. Някогашното безупречно в своята честност и качествено осъществяване " прикритие " се трансформира в парцали, през които светът следи ускоряващото се разлагане на Запада и неговата управническа класа.

И второ, колкото повече нашите западни съперници са съсредоточени върху опитите да употребяват познати, само че неработещи принадлежности, толкоз по-малка е опцията те да намерят и употребяват в действителност работещи и по-ефективни средства за битка с геополитическите съперници.

Така че дано вървят в Киев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР