Според заместник министър-председателя на Украйна Москва се е опитала да

...
Според заместник министър-председателя на Украйна Москва се е опитала да
Коментари Харесай

Кремъл се опитвал да разменя цивилни украинци за пленени руски военни

Според заместител министър-председателя на Украйна Москва се е пробвала да замени украински цивилни жители за съветски военни пленници - ход, неразрешен от Женевската спогодба.

Ирина Верешчук съобщи пред Би Би Си, че нейното ведомство, което дава отговор за договарянията за замяна на пленници, е отказало и е инструктирало Русия да изпрати назад взетите украински цивилни.
 Украйна: Атаката против Киев бе
Украйна: Атаката против Киев бе " междинен пръст " на Путин към Организация на обединените нации

Една от задачите на визитата на Гутериш бе да обезпечи евакуация на хора от Мариупол

Има от ден на ден доказателства, че Русия е депортирала принудително огромен брой цивилни през границата, откогато нахлу в страната през февруари.

Верешчук съобщи, че те са били употребявани като заложници. " Ето за какво са заловили всички тези заложници - цивилни, дами, чиновници на локалните препоръки, с цел да се опитат да ги употребяват ", сподели тя.

" Знаем, че там има повече от хиляда заложници - в това число съвсем 500 дами ", сподели тя. " Знаем, че те са в затвори и центрове за авансово задържане в Курск, в Брянск, в Риазан, в Ростов ", изброи Верешчук

Тя съобщи, че Русия също се е забавила с изпращането на цивилни дами. " Ние извличаме дамите съвсем с клещи ", сподели тя. " Сега отхвърляме да проведем замяна, в случай че в листата няма дами. Така се опитваме по някакъв метод да спасим нашите дами и цивилни жители ".
 Как може да приключи войната в Украйна?
Как може да приключи войната в Украйна?

Има четири други възможности

При последния продан девет цивилни бяха върнати назад с тежки пострадвания, в това число ампутации, осъществени в Русия.

" При този продан имаше тежко ранени хора - ампутирани крака, сепсис, други тежки пострадвания ", сподели Верешчук.

" Имаше ясни следи от изтезания ", сподели тя. " Историите, които ни описаха, са ужасни. ", уточни Верешчук.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР