Според зам.-военния министър Анна Маляр военните на Кремъл са започнали

...
Според зам.-военния министър Анна Маляр военните на Кремъл са започнали
Коментари Харесай

Киев: Русия е унищожила Каховската ВЕЦ, за да освободи военните си резерви

Според зам.-военния министър Анна Маляр военните на Кремъл са почнали да трансферират своите най-боеспособни елементи от Херсон в други браншове на фронта, предават от съветската редакция на BBC. Това са най-вече елементи на морската пехота на ВДВ и 49-та войска.

 

Според Маляр съветската войска е взривила язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа точно с цел да „ стесни “ вероятната география на дейните дейности на Въоръжените сили на Украйна.

 

" Подкопаването на Каховската водноелектрическа централа явно е осъществено въз основата на възпрепятстване на настъплението на украинските сили за защита в посока Херсон и освобождение на нужните запаси за прехвърлянето им в направленията Запорожие и Бахмут “, счита Маляр.

Украйна твърди, че съветските военни са взривили дигата на Каховската водноелектрическа централа. Русия, която контролираше водноелектрическата централа, твърди, че унищожаването й е резултат от някакъв украински " бойкот ", само че не дава никакви доказателства. Междувременно някои специалисти допускат, че водноелектрическата централа може да се е срутила и под въздействието на няколко фактора, в това число вредите, породени на станцията по време на войната, както и неприятното поддържане на нейната работа от съветските окупационни управляващи.

Язовирът на Каховската водноелектрическа централа се срути съвсем по едно и също време с началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, по време на което украинските военни работят по едно и също време в няколко посоки в Запорожка и Донецка област. Случилото се има капацитета да провокира голяма екологична злополука, която да бъде усетена в това число и в България. 

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс сподели в изявление за Асошиейтед прес, че заради разрушаването на язовира на водноелектрическата централа Каховская 700 хиляди поданици на Украйна може пострадат от липса на питейна вода. Грифитс също предизвести, че злополуката неизбежно ще докара до по-нисък украински експорт на зърно и по-високи цени на храните по света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР