Според зам.-председателя на Синдиката на служителите в МВР Илия Кузманов

...
Според зам.-председателя на Синдиката на служителите в МВР Илия Кузманов
Коментари Харесай

МВР-синдикатът: Рокадите са прекалено чести

Според зам.-председателя на Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов спорът сред политическото и професионалното управление на вътрешното ведомство е явен. Освобождаване на основен секретар не е казус, сподели Кузманов по Българска национална телевизия и напомни, че сходна е била обстановката с Ивайло Иванов.

Случващото се в последните 3 години не води до успокоение в системата. Рокадите са прекомерно чести. Това е в допълнение натоварване като се има поради миграционния напън, коронавирус пандемията, инфлацията, честите избори. Служителите имат потребност от малко успокоение, уточни Кузманов.

Според него за шестима чиновници на Министерство на вътрешните работи трябваше да се понесе отговорност. Не единствено като виновност, само че и като жест на почитание.

Оставката на старши комисар Петър Тодоров демонстрира, че има чест и достолепие – това е единственият метод да излезем от задънената улица, от която никой няма изгода, сподели още Кузманов.

Желаем да се носи отговорност за дейностите – за 2 година не чухме мнението на основния секретар за закриване на поделения, нямахме среща с него. Това не се е случвало до момента, въпреки всичко членовете на синдиката ни са 25% от работещите в министерството, подсети още зам.-председателят на Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР