Според закон от 1907 г. изневярата все още е престъпление

...
Според закон от 1907 г. изневярата все още е престъпление
Коментари Харесай

Според закон от 1907 г.: Изневярата все още е престъпление в Ню Йорк

Според закон от 1907 година изневярата към момента е закононарушение в щата Ню Йорк, заяви АП. Предвижда се законодателна смяна, след която текстът най-накрая ще отпадне.

Прелюбодеянието към момента се третира като закононарушение в няколко американски щата, макар че обвиняванията в съда са редки, а присъдите - още по-редки. 

Законовите текстове са останали от времето, когато изневярата към момента е била единствената легална причина за бракоразвод. 

Според нюйоркския закон от 1907 година дефиницията за блудничество е случай, в който " човек, чийто съпруг/съпруга е жив, влиза в интимни връзки с различен ". Прелюбодеяние е и връзката с женен мъж или с омъжена жена. Едва няколко седмици след приемането на закона през 1907 година са били задържани женен мъж и 25-годишна жена. Съпругата на мъжа е почнала правосъдно дело за бракоразвод, оповестява " Ню Йорк таймс ". 

От 1972 година до момента едвам десетина души са били с повдигнато обвиняване в невярност и едвам пет случая са приключили с присъда. Последното дело за блудничество в Ню Йорк е заведено през 2010 година

Според Катрин Б. Силбо, професор по право от университета в Бостън, законът за прелюбодеянието е бил ориентиран към дамите, целейки да ги откаже от концепцията за извънбрачна връзка и по този начин да се предотвратят въпросите за действителното бащинство на децата. " Нека го кажем по този начин: патриархат ", сподели Силбо. 

Очаква се скоро смяната да бъде прегледана от Сената, след което ще бъде придвижена за автограф от губернатора на щата Ню Йорк. 

Повечето щати, които към момента имат закони, касаещи прелюбодеянието, го третират като вина. Оклахома, Уисконсин и Мичиган обаче към момента третират прелюбодеянието като углавно закононарушение.

Няколко щата, в това число Колорадо и Ню Хемпшир, са отменили законите за прелюбодението, както възнамерява да направи и Ню Йорк. Остава отворен въпросът дали възбраната на прелюбодеянието не опонира на Конституцията, разяснява АП. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР