Според юристите на администрацията затварянето е самоуправство от страна на

...
Според юристите на администрацията затварянето е самоуправство от страна на
Коментари Харесай

След намесата на Общината, възстановиха достъпа по частната улица в Бургас

Според юристите на администрацията затварянето е безчинство от страна на " Черноморски бряг " ЕАД

Фирмата, която загради достъпа до няколко търговски обекта, намиращи се в индустриалната зона против кв.Кумлука, е премахнала бетонните заграждения, сподели инспекция на Флагман.бг.

След депешата от Община Бургас, че прекъсването на достъпа, е безчинство, притежателят „ Черноморски бряг “ ЕАД предприе незабавни ограничения. Само след няколко часа още веднъж е пуснато движенето от ул. “Осогово “ към административната постройка на „ 1000 бани “, автомивка, пункт за механически прегледи и автосервиз.

Флагман.бг заяви за заплетения проблем в петък (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Според изказванията по пострадалите, чийто бизнес остана зад спонтанната стена, притежателят на пътя Жоро Георгиев от „ Черноморски бряг “ ЕАД първо им изискал наем за години обратно, а по-късно настоял да подпишат контракт за потреблението на улицата, която се оказа частна. Те несъмнено му отказали, а по-късно последвала блокадата.

Парадоксът е, че още преди 20 години „ Черноморски бряг “ ЕАД разделя приватизиран имот и го разпродава на няколко компании, показвайки проект, в който попада път.

Трасето обаче не е отчуждено, тъй като Общината не е длъжна да го направи. Според ЗТСУ и Закон за устройство на територията, когато се касае за тупикови улици за обслужване в сходен парцел, достъпът до новообразуваните имоти е за сметка на притежателя, който би трябвало да ги трансферира към общината за създаване на прилежаща техническа инфраструктура.

Общината е водила няколко каузи с „ Черноморски бряг “ ЕАД, които е спечелила и дейностите на компанията са изцяло противозаконни, настояват юристите на администрацията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР