Според южнокорейското издание The Elec, компанията LG Display ще получи

...
Според южнокорейското издание The Elec, компанията LG Display ще получи
Коментари Харесай

LG Display ще увеличи дела на доставките на LTPO OLED-дисплеи за iPhone 15 Pro

Според южнокорейското издание The Elec, компанията LG Display ще получи повече поръчки за OLED-дисплеи, основани на нискотемпературен поликристален оксид (LTPO), които ще се употребяват във флагманските смарт телефони от серията iPhone 15. В известието се споделя, че производителят към този момент е разширил индустриалните си мощности, употребявани за основаване на LTPO OLED-панели.

Това може да е неприятна вест за Samsung, който съгласно наличните данни, е създал до 70% от OLED-панелите за миналогодишните флагмани на Apple. Спомнете си, че предходната година LG Display срещаше компликации при осъществяването на контракта за доставки на LTPO OLED-панели за Apple, което докара до някои забавяния в доставката на iPhone 14 Pro Max. Това разреши на Samsung да одобри спомагателни поръчки от Apple за доставка на екрани за флагманските смарт телефони. На този декор, предходната есен Samsung усили проекта си за доставка на OLED-панели за iPhone от 130 милиона на 149 милиона.

Въпреки че Samsung има по-продължителен опит в производството на LTPO OLED-панели от своите съперници, развиването в тази област не върви безпрепятствено. През 2020 година производителят имаше висок % на недостатъци при стартирането на LTPO OLED-панели за смарт телефоните Galaxy Note 20 Ultra, само че от този момент компанията съумя да стабилизира производството. Известно е също, че LG и Samsung са сключили договорка, съгласно която LG ще доставя OLED-панели за 77- и 83-инчовите тв приемници на Samsung в интервала сред 2024 и 2026 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР