Според японските медии между 2025 и 2026 г. Япония ще

...
Според японските медии между 2025 и 2026 г. Япония ще
Коментари Харесай

Три пъти по-бърза от “Циркон”: Япония заплашва Русия с хиперзвукови ракети

Според японските медии сред 2025 и 2026 година Япония ще одобри хиперзвукови ракети, които с 30% превъзхождат по обхват съветските хиперзвукови ракети “Циркон” и с 300% ги превъзхождат по скорост.

Както следва от информацията на японските изявления, през 2026 година в Япония на въоръжение ще стартират да се появяват хиперзвукови ракети, чиято скорост на полет ще бъде 7-8 км/с, което подхожда на 25-28 хиляди км/ч., написа "Поглед инфо ".

Предполага се, че сходни ракети ще бъдат употребявани за „ въздържане “ на Русия и съгласно специалистите при обсег от 1300 километра ще застрашат съветски градове като Хабаровск и Владивосток, да не приказваме за многочислените военни бази в Далечния Изток.

Японските специалисти обръщат внимание на обстоятелството, че през днешния ден Русия е въоръжена със системи за противовъздушна защита С-400, които са способни да прехващат цели с оптималната скорост от 4,8 км/с, и при положение, че готвените за приемане на въоръжение зенитно-ракетни комплекси С-5000 не съумеят да обезпечат прехващане на цели, движещи се със скорост над 8-9 км/с, опасността от страна на Япония може да се окаже много сериозна.

Прави усещане, че няколко дни по-рано японските медии оповестиха готовността си да „ заглушат “ съветските системи за Противовъздушна отбрана, ситуирани в Далечния Изток.

Предполага се, че обсегът на полета на ракетата “Циркон” ще бъде към 1000 км, а оптималната скорост ще доближи 8-9 хиляди км/ч.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР