Според японски медии по време на срещата на върха на

...
Според японски медии по време на срещата на върха на
Коментари Харесай

Радио Китай: Кой нарушава международните правила?

Според японски медии по време на срещата на върха на Г-7 в Япония членовете ще изискат Китай да „ съблюдава “ интернационалните правила.

Що се отнася до интернационалните правила, в света има единствено един набор от тях и това са главните правила на интернационалните връзки, основани на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации. Но в изказването на западни страни, изключително Съединените щати, за " Устава на Организация на обединените нации " се приказва рядко, коментира . Сред техните изявления най-често се загатва за " интернационален ред, учреден на разпоредбите ". Това неразбираемо изказване не е включено нито в Устава на Организация на обединените нации, нито в декларациите на държавните водачи, признати в Организация на обединените нации, нито в резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност. Китайският представител зададе върпоса обществено в Съвета за сигурност, само че не получи явен отговор, показва държавната медия.

Тази идея наподобява високопарна, само че в действителност е средство за намесата на Г-7 и основаването на безпорядък из целия свят. Такива правила служат по-скоро на ползите на няколко страни като Съединените щати, в сравнение с общите ползи на интернационалната общественост.

Принципът за невмешателство във вътрешните работи е значима част от Устава на Организация на обединените нации и съществена норма на интернационалните връзки. През последните години обаче Съединени американски щати разпространяваха нова теория „ Монро “ в Латинска Америка, подтикнаха „ цветни революции “ в Евразия и проведоха „ Арабската пролет “ в Западна Азия и Северна Африка, донасяйки безпорядък и бедствия на доста страни. Американските войски участваха във войните в Афганистан, Ирак и Сирия, които станаха причина за 27 милиона бежанци. Освен това Съединени американски щати се месят в работите даже на своите съдружници.

Съединени американски щати са пристрастени към основаването на борби. Целта им е да запазят личната си надмощие и да се трансфорат в злополучие, което нарушава районния мир и непоклатимост.

И историята, и действителността демонстрират, че страни като Съединените щати и Япония са най-големите извършители на интернационалните правила. Световните каузи би трябвало да се разискват и ръководят от всички и тези няколко западни страни нямат право да вземат решения сами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР