Според Washington Post, от 2014 г. сумата, отделена от руското

...
Според Washington Post, от 2014 г. сумата, отделена от руското
Коментари Харесай

Международен скандал заради руския износ на политическа корупция

Според Washington Post, от 2014 година сумата, отделена от съветското държавно управление, с цел да разгръща въздействието си в политиката в десетки страни по света, е минимум Щатски долар 300 милиона. Източник на данните, предоставени по едно и също време на The Washington Post, CNN и Reuters, са високопоставени чиновници в администрацията на Белия дом.

„ Инвестициите ” в задгранични партии, политици, фондации, „ мозъчни тръстове ”, социологически организации и други, са били ориентирани към над 20 страни, в опит да се повлияе и на вътрешната политическата обстановка, и на интернационалното държание на тези страни.

Споменават се Албания, Черна гора, Мадагаскар и евентуално Еквадор. Посочва се и една азиатска страна, без да се разкрива името ѝ. Според Washington Post, съветският дипломат в тази неназована страна е предал милиони долари в брой на претендента за президент.

Източници на CNN имат учредения да считат, че наред с други цели, по този метод Кремъл поддържа крайнодесни и националистически сили в страните и се пробва да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР