Според водещи американски експерти в последните години в няколко страни

...
Според водещи американски експерти в последните години в няколко страни
Коментари Харесай

Съществува ли микровълновото оръжие, причиняващо Хаванския синдром?

Според водещи американски специалисти в последните години в няколко страни е било създадено портативно микровълново оръжие, способно да провокира загадъчна вълна от контузии на основния мозък. То е наречено " Хавански синдром " и е било, написа The Guardian.
Американска компания основава принцип на такова оръжие за морската пехота през 2004 година. Оръжието, под кодовото наименование Medusa, е трябвало да бъде задоволително малко, с цел да се събере в автомобил и да провокира резултат на " краткотрайно изваждане от строя, само че с дребна възможност за смъртен излаз или необратима контузия. " Няма никакви доказателства за това, че тези проучвания са били продължени след етапа на прототипа и докладът за този стадий е отстранен от уеб страницата на Военноморските сили на Съединени американски щати. Учените, осведомени с плана, обявиха, че планът е замразен заради етични съображения, които попречват опитите с присъединяване на хора, само че по думите им сходни съображения не биха попречили на съперниците на Съединени американски щати, в това число Русия и евентуално Китай.
Джеймс Джордано, професор по неврология и нравственос в медицинския център към университета в Джорджтаун, който е старши теоретичен помощник по биотехнология, биобезопасност и нравственос във Военноморския лицей на Съединени американски щати, е бил назначен за консултант на американското държавно управление в края на 2016 година, откакто в Хавана стартират измежду двайсетина американски дипломати. По-късно той взима присъединяване в съставянето на оценка за Командването на силите със особено предопределение на Съединени американски щати за това кои страни вършат разработки на тези технологии и какво са постигнали.
" Става ясно, че част от работата, която се е правила в някогашния Съветски съюз, още веднъж е обновена от Русия и нейните спътници ", споделя Джордан и прибавя, че Китай също е създал устройство с ориентиране на сила за инспекция на структурата на разнообразни материали. Тази технология би могла да бъде приспособена за потребление и като оръжие. Втората огромна вълна от контузии на мозъка измежду американските дипломати и сътрудници на разузнаването се случва в Китай през 2018 година.
Джордано не е акредитиран да оповестява детайлности за това коя страна и какъв тип устройство е създала, само че показва, че в новото оръжие се употребяват микровълнови честоти, способни да нарушават работата на мозъка без каквито и да било чувства за парене.
Ако съперниците на Съединени американски щати са съумели да смалят технологията за ориентирана сила, нужна за нанасяне на увреждания на тъканите от разстояние, това я трансформира в оръжие и е по-вероятното пояснение на Хаванския синдром. Над 130 американски служители от Държавния департамент, Централно разузнавателно управление на САЩ и Съвета по национална сигурност са потърпевши от първите, регистрирани в Куба, признаци. Те са включвали виене на свят, загуба на равновесие, гадене и главоболие. Последиците за някои от потърпевшите са били изтощителни и продължителни. В някои от последните произшествия са потърпевши служители от Съвета по национална сигурност, при които парализиращите признаци са почнали измежду бял ден във Вашингтон. Държавният департамент, Централно разузнавателно управление на САЩ и Пентагона стартират следствие, само че към момента не се е стигнало до никакви заключения. В декемврийския доклад на Националната академия на науките се споделя, че контузиите от Хаванския синдром най-вероятно са провокирани от " ориентирана импулсна радиочестотна сила. "
Джеймс Лин, водещ американски експерт в региона на биологическото влияние на микровълновата сила, отбелязва, че за фокусирането на силата на неголяма повърхност, нагряването ѝ за малко време и основаването на " вълна с термоустойчиво налягате ", която доближава до основния мозък, предизвиквайки увреждане на меките тъкани, не се изисква огромен уред. Първоначално вълната на налягане ще се схване от задачата като тон. Много американски дипломати, шпиони, бойци и служители, чиито признаци се изследват в границите на следствието на Хаванския синдром, оповестяват първоначално, че са чували .
 Куба упреква Съединени американски щати в интервенция във вътрешните работи на страната Куба упреква Съединени американски щати в интервенция във вътрешните работи на страната
Куба се обърна към ръководителя на дипломатическата задача на Съединени американски щати в Хавана Тимоти Зунига-Браун, с цел да стачкува против поддръжката му за...
Системата сигурно може да бъде събрана в няколко огромни куфара, което да разреши преместване ѝ във фургон или ван, прецизира почетният професор от катедрата по електроника и изчислителна техника в университета на Илинойс Лин. Това не е нещо, за чието подпомагане е належащо огромно място или съоръжение.
Проектът за микровълново за морската пехота на Съединени американски щати, за което първи заяви, е бил разработван от компанията WaveBand Corporation. За оръжието под кодовото наименование Medusa (Mob Excess Deterrent Using Silent Audio) е употребена същата технология, препоръчана и от професор Лин - " микровълнов звуков резултат ", създаващ стремителни микровълнови импулси, които нагряват леко меките тъкани на мозъка, като по този метод основават ударна вълна вътре в черепа. WaveBand получава 100 000 $ за прототипа, който според спецификациите на контракта е трябвало да бъде " преносим, изискващ дребна мощ, да има контролируем радиус, да може да се превключва от всеобщо на самостоятелно покритие, да провокира краткотрайно изваждане от строя, да има ниска възможност от смъртен излаз или необратими контузии, да не предизвиква имуществени вреди и да има ниска възможност за влияние върху дружествения личен състав. "
В от 2004-та година (който е отстранен от уеб страницата Navy Small Business Innovation Research) се споделя, че въпросният апарат е планиран и основан. " Проведени са измервания на мощността и са доказани изискваните параметри на импулса ", се споделя в документа и се прибавя, че " е маркирано пробно удостоверение за микровълнов звуков резултат (MAE - microwave audio effect.)
Бившият началник на WaveBand Лев Садовник съобщи, че е стеснен в това, което му е позволено да оповестява за плана, само че отбелязва, че измежду непосредствените резултати на МАЕ са дезориентация и чувство за чуване на звуци. По думите на Садовник, устройството, способно да провокира признаците на Хаванския синдром, може да бъде релативно портативно, с цел да се скрие в кола или фургон, само че на огромно дистанцията не работи. Това може да се направи през стена, в случай че се намирате в прилежаща стая, разяснява още той.
Според Садовник, прототипът на Medusa не е бил задоволително мощен, с цел да аргументи продължителна щета, а и това не би било позволено. Но по думите му Русия е напреднала в създаването на въздействието на микровълновото оръжие върху индивида - частично поради това, че тя не е притискана от етични ограничавания: " У нас има доста строги ограничавания за тестванията върху хора и животни, руснаците не се придържат към тези стандарти.
 Американско издание: Руското термобарично оръжие би трябвало да бъде във филм на ужасите Американско издание: Руското термобарично оръжие би трябвало да бъде във филм на ужасите
Десетилетия след въвеждането си, TOС-1 остава една от най-смъртоносните стандартни оръжейни системи в бързо разширяващия се боеприпас...
Според Джордано, другите политически етични правила в Русия и Китай основават " неповторими благоприятни условия за напредването на бионаучното и софтуерното развиване с способи, които биха били неприемливи в Съединени американски щати и стратегиите на съдружниците в НАТО. "
Макар доста от потърпевшите американски служители да считат, че зад офанзивите стои , към този момент няма безапелационни доказателства за това, че отговорността е на Москва. В някои случаи, според известията, транспортните средства на съветското военно разузнаване (ГРУ) са се намирали наоколо от мястото на хипотетичното нахлуване. Но няма нищо неизмеримо в това, че ГРУ следи американските служители.
Руснаците имат дълга история на потребление на микровълнови технологии против дипломатическите задачи на Съединени американски щати. През 60-те и началото на 70-те години на предишния век посолството на Съединени американски щати в Москва е било обект на микровълново лъчение, въпреки да не е изяснено с какви цели. Този случай е прераснал в скандал, когато се оказа, че държавното управление на Съединени американски щати е скрило този факт твоите дипломати.
В същото време Съединени американски щати са похарчили големи средства, пробвайки се да разработят лично оръжие с ориентирана сила, както на основата на лазера, по този начин и на основата на микровълновото лъчение. Марк Заид, юрист, представяш някои от жертвите на Хаванския синдром, разполага с информативен слайд на Централно разузнавателно управление на САЩ от 60-те или 70-те години на предишния век, на който е изобразена постройка, изумена от микровълни от прилежащ градеж. По думите му този слайд е измежду персоналните движимости, оставен от помощник на ръководството, който е умрял.
По думите на Джордано, въпреки разработките в Съединени американски щати да са спрени, съперниците на Америка ги не престават. Той твърди, че първите десетки случаи на " Хаванския синдром " са полеви тествания на такова съоръжение. Докато Съединени американски щати е концентрират върху скъпоструващо оръжие за обичайната война Русия, Китай и другите " са доста заинтригувани от създаването на некинетичния принадлежности, които могат да бъдат употребявани под прага, който официално би се смятал за акт на война, с цел да се взе участие в процесите на всеобщо опустошение. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР