Според ВМРО няма правен интерес да установи дали кандидат за

...
Според ВМРО няма правен интерес да установи дали кандидат за
Коментари Харесай

ВМРО: Правосъдието официално влезе в предизборната кампания в полза на Панов-Моасе

Според Вътрешна македонска революционна организация няма юридически интерес да откри дали претендент за президентските избори дава отговор на условията в главния закон на страната. Това е безразсъден, неуместен и юридически несъвършен мотив.

Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване е политически индивид, регистриран за присъединяване в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и има издигнати лични претенденти в лицето на доцент доктор Милен Михов и Мария Цветкова, се показва в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

Нашите претенденти са подписали заявления по член 93, алинея 2 и член 94 от Конституцията на Република България и според условията на Изборния кодекс, че абсолютно дават отговор на всички законови условия да бъдат издигнати.

В случая с двойката Панов-Моасе обаче има доста неясноти, касаещи статуса на престояване на претендента за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе в България.

И това поражда правния интерес от страна на Вътрешна македонска революционна организация. Двете двойки би следвало да вземат участие на равни начала в предизборната борба. Наличието на неизяснени условия и подозрения за правомерност за присъединяване при едната към този момент автоматизирано слага другата в състояние на нарушени права, според Изборния кодекс.

По основанието, че не е възможно обжалване на решението на ЦИК, заради това, че е положително, то това изказване няма легална основа, защото в ИК е записано, че Решението за регистрация на кандидатпрезидентска двойка, без значение от наличието, се апелира пред Върховен административен съд.

С това си определение действително Върховен административен съд отхвърля правосъден надзор върху решението за регистрация на кандидатпрезидентската двойка Панов-Моасе и по този метод автоматизирано нарушава равнопоставеността на претендентите.

Припомняме, че дали претендентът за вицепрезидент Моасе дава отговор на конституционното условие да е живяла в България през последните 5 години.

Според практиката на Конституционния съд това събитие се смята за осъществено, в случай че най-малко през половината от всяка година претендентът е обитавал на територията на страната. В свои изявленията госпожа Моасе твърди, че е живяла на остров Менорка.

С този акт, се затвърди практиката блюстителите на „ правосъдната промяна “ и „ правовия ред “ да нарушават точно върховенството на закона, прикривайки се зад процедурни хватки. В случая това става със съдействието на Върховния административен съд.

Представителите на Инициативния комитет на двойката Панов-Моасе оня ден се притесняваха, че политиката влизала в правосъдната зала. Е, госпожи и господа, в този момент към този момент публично съдът влезе в предизборната конкуренция в поддръжка точно на Вашите претенденти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР