Според вицепрезидента Илияна Йотова представените до този момент мерки от

...
Според вицепрезидента Илияна Йотова представените до този момент мерки от
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Мерките на правителството са да закърпят положението

Според вицепрезидента Илияна Йотова показаните до този миг ограничения от държавното управление са " глътка въздух " за най-уязвимите хора и за пенсионерите, само че не са антиинфлационни:

" Това, което до този миг беше показано, най-много от страна на финансовото министерство, не са нито промени, нито антиинфлационни ограничения. Те са ограничения, които би трябвало да закърпят ситуацията. До по кое време и по какъв начин - никой на този стадий даже не дава и прогноза, още повече, че и самото държавно управление признава, че ще бъде на цената на съществени нови заеми ".

Според Йотова по-смущаващото е реакцията на някои от партиите в ръководещата коалиция:

" И без значение от многото съдружни експертни препоръки, които се организират, някои от тези партии имат позиция, която не утвърждава тези ограничения или най-малко имат доста съществени подозрения и ги смятат за незадоволителни, закъснели. Така че сигналите за недоразумение вътре в обединението карат доста българи да се съмняват кой, по какъв начин взима тези решения и кой след това по какъв начин ще ги извършва. Но, дано да изчакаме полемиката в Народно събрание. Там ще чуем всички гледни точки. Много бих желала и бюджетът на НЗОК, и другите бюджети фактически да бъдат направени по този начин, че да работят най-много за хората и за институциите, които ги съставляват ".

Вицепрезидентът дефинира като неточност това, че в проектобюджета от 1-и юли не се планува нова актуализация на минималната работна заплата при високото ниво на инфлацията в България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР