Според вицепремиера и министър на финансите Асен Василев арестите на

...
Според вицепремиера и министър на финансите Асен Василев арестите на
Коментари Харесай

Асен Василев: Предполагам, че Борисов е арестуван по сигнал на Васил Божков


Според вицепремиера и министър на финансите Асен Василев арестите на Бойко Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова евентуално са разследване от сигнал на хазартния необут Васил Божков .

По думите му от това, което знае и като гледа лицата, които са арестувани, се работи по сигнала на Васил Божков и отчета на АДФИ от предишното лято . " Ако си спомняте АДФИ откри, че има нанесена вреда на бюджета в размер на 556 млн. лева поради бездействието на Комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов. Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха подхванати никакви дейности, с цел да защитят тези 555 млн. на данъкоплатците. Най-накрая виждаме най-малко една дребна стъпка в тази посока ", сподели още Асен Василев.

Василев съобщи пред медии в Народното събрание, че тези дейности, въпреки и късно, се подхващат.
" Да спрем с рефрена за репресиите. Това са дейности на Министерство на вътрешните работи и на съответните прокуратури , разяснява още вицепремиерът.

" Вие си спомняте какво се случи с господин Саркози, вие виждате какво се случи с господин Курц в Австрия. Най-накрая влязохме в Европа ", сподели още Василев.

" Каква политическа чистка? За да има политическа чистка, би трябвало някои от тези лица да е във властта. Знаете ли какво е принуда? Хайде да си приказваме за принуда, желаете ли? Репресия е, когато студентите ги бият, зад колоните на Министерски съвет. Репресия е, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, с цел да го гледат всички и да го снимат всички . Това, което видяхте нощес, имаше ли такива фрагменти? Нямаше. Защо нямаше такива фрагменти? Защото полицията си прави работата по закон ", сподели вицепремиерът.

Той отговори и дали се прикрива нещо друго с този арест. " Какво е това нещо друго? Какви оръжия. Държавата не може да даде един гвоздей без автограф на Министерство на финансите. В Министерство на финансите не е постъпвало такова искане по никаква форма за каквито и да е оръжия ", съобщи още Асен Василев.

Според него би трябвало да се съблюдава законът.  Има 24-часова мярка, наложена. Тя е наложена по естествения ред. Няма никакво безчинство. Няма изтекли фрагменти от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по какъв начин всякакви хора се унижават. До момента законът е спазен до буквата ", сподели Василев. Той съобщи, че Севделина Арнаудова преди да бъде задържана е говорила половин час по телефона .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР