Според вестника се проучва вариантът за изпращане на от 1000

...
Според вестника се проучва вариантът за изпращане на от 1000
Коментари Харесай

NYT: САЩ обмислят изпращането на 50 000 войници в Балтийските страни и Източна Европа

Според вестника се изследва разновидността за изпращане на от 1000 до 5000 бойци, с капацитет този брой да се усили десетократно, в случай че обстановката се утежни.

Както написа NYT, високопоставени чиновници на Министерството на защитата показаха вероятните разновидности на президента в събота. Очаква се президентът да вземе решение тази седмица.

Част от военните могат да бъдат изпратени от Съединени американски щати, а останалите - от други елементи на Европа. Нито една от вариантите не включва изпращане на войски в Украйна.

Съединените щати през днешния ден, 24 януари, започнаха евакуацията на дипломати и техните фамилии от Украйна. Американците се предизвикват да напущат страната с търговски полети и други частни транспортни средства.

Западните страни предизвестяват Русия за последици при положение на навлизане в Украйна. Байдън сподели по-рано, че съгласно него президентът Владимир Путин към момента не е взел дефинитивно решение по отношение на по-нататъшното развиване на обстановката към Украйна.

Русия отхвърля проекти за офанзива и не изключва военни провокации. Изострянето на обстановката се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР