Според ведомството причината за катастрофата е повреда в оборудването, съобщи

...
Според ведомството причината за катастрофата е повреда в оборудването, съобщи
Коментари Харесай

Руски военен хеликоптер се разби в Крим, загинаха двамата пилоти

Според ведомството повода за злополуката е щета в оборудването, заяви ТАСС.

Катастрофата е станала в 15:42 часа московско време по време на подготвителен полет. Хеликоптерът е летял без оръжие. Няма вреди на земята, се споделя в изказване на министерството на защитата, представено от Ройтерс.

В ход е следствие, с цел да се удостовери повода за злополуката, станала в региона на Джанкой в Северен Крим. На мястото на произшествието е изпратена комисия от основното командване на Въздушно-космическите сили на Русия за изясняване на всички аргументи и условия на случая.

Ми-28Н ( " Изделие 294 ", " Нощен ловджия ", означение на НАТО - Havoc-B) е съветски ударен хеликоптер. Разработен през 90-те години на предишния век от конструкторите на Московския вертолетен цех М. Л. Мил (сега част от холдинга " Руски хеликоптери " ). Това е денонощна трансформация на руския ударен хеликоптер Ми-28, основан през 80-те години на предишния век, само че по този начин и не признат на въоръжение.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година Полуостровът е интернационално приет като част от Украйна и Киев се закани да си върне контрола над него.

След като Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, военни обекти и хранилища за горива в Крим са обект на многократни набези с дронове. Последното такава офанзива бе преди две седмици - против петролен склад в Севастопол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР