Според вече изготвена съдебна експертиза с най-малко три оръжия е

...
Според вече изготвена съдебна експертиза с най-малко три оръжия е
Коментари Харесай

Съдебна експертиза: на митинга на Тръмп е стреляно с най-малко три оръжия

Според към този момент направена правосъдна експертиза с минимум три оръжия е стреляно по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато някогашният президент републиканец беше ранен, заяви Си Ен Ен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера ФБР заяви, че обезвреденият стрелец е работил самичък.

Първите три изстрела са свързани с първото хипотетичното оръжие, идващите пет са свързани с хипотетичното второ оръжие, а последният „ акустичен подтик “ е публикуван от трето хипотетичното оръжие, съгласно заключението на аудиоекспертиза, осъществена от Кейтлин Григорас, шеф на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши откривател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също по този начин удостоверява, че стрелецът е бил на към 360-393 фута (110-120 метра) от подиума. Изводите съответстват с разбора на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния тон, при който свръхзвуков патрон минава около микрофон, достигащ преди „ достигането на съответния тон от дулото “, изясни пред Си Ен Ен Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана. Времето сред регистрирането на двата звука слага стрелеца на 110-120 метра от микрофона, съобщи Мехър. Взето е под внимание, че патронът против Тръмп се е движил със междинна скорост от към 800 до 1000 метра в секунда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР