Според вътрешните оценки на общия бюджет на Европейския съюз(ЕС) присъединяването

...
Според вътрешните оценки на общия бюджет на Европейския съюз(ЕС) присъединяването
Коментари Харесай

 Financial Times: Украйна ще получи 186 млрд. евро след присъединяването си към ЕС

Според вътрешните оценки на общия бюджет на Европейския съюз(ЕС) присъединението на Украйна ще даде право на Киев да получи почти 186 милиарда евро за седем години. Това заяви в. Financial Times, като се базира на проектобюджета на Европейски Съюз за седем години, отчитащ присъединението на нови членове.

Това лято чиновници на Европейски Съюз направиха оценка на евентуалните финансови последствия от присъединението на нови членове към съюза. Те са изготвили изследване, в което са употребявани бюджетните правила на съюза за интервала 2021-2027 година Длъжностните лица направиха калкулации въз основа на догатката, че Украйна, Молдова, Грузия и шест страни от Западните Балкани ще се причислят към Европейски Съюз,уточнява Financial Times. 

Присъединяването на всичките девет членки ще коства на бюджета на Европейски Съюз 256,8 милиарда евро. Страничните резултати за съществуващите страни членки ще включват понижаване на дотациите за земеделските производители с към една пета. Вестникът пресмята, че с присъединението на деветте нови страни членки сегашният бюджет ще нарасне с 21% до 1,47 трилиона евро. Това е към 1,4% от брутния народен приход на 36-те страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР