Според в. South China Morning Post причината е в предположението,

...
Според в. South China Morning Post причината е в предположението,
Коментари Харесай

Китай спря вноса на сьомга заради втора вълна на COVID-19

Според в. " South China Morning Post " повода е в догатката, че източникът на втората вълна на коронавирусната зараза в Пекин може да бъде инфектираната риба, заяви ТАСС.



Китай прекрати вноса на сьомга от европейски снабдители на фона на спекулациите, че нечистата риба може да бъде източник на втората вълна на коронавирусната зараза в Пекин.


„ Не можем да доставяме сьомга в Китай в този момент, пазарът е затворен “, съобщи Реджина Якобсен, изпълнителен шеф на Bakkafrost - компания за развъждане на сьомга на Фарьорските острови.

" Трябваше да спрем всички продажби за Китай. Чакаме да се обясни обстановката ", съобщи Щайн Мартинсен, представител на Norway Royal. Супермаркетите и универсалните магазини в Пекин стопираха да продават сьомга, откакто откриха доказателства за болест с разновидност на ковид в главния отдел за продажба на морски блага на пазар в Пекин.

Според авансово следствие, вирусът е открит по съоръжение за рязане на риба, само че китайски специалисти не дават доказателства, че рибата може да бъде притежател на тази зараза.

Подобни версии обаче провокираха суматоха измежду посетителите на рибни заведения за хранене в Китай. „ Всички поръчки бяха анулирани, приходите ни съвсем се изпаднаха на нула “, оплака се шеф на известен японски ресторант в пекинския квартал „ Чаоян ”.

Според нея, клиентите заобикалят да поръчват освен риба, само че и всевъзможни морски блага. През 2019 година единствено Норвегия е изнесла над 23 000 тона сьомга за Китай на стойност 147500 000 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР