Според управляващия директор на Международния валутен фонд - Кристалина Георгиева,

...
Според управляващия директор на Международния валутен фонд - Кристалина Георгиева,
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Над 10% инфлация за 2022 г. е реалността за България

Според ръководещия шеф на Международния валутен фонд - Кристалина Георгиева, инфлация над 10% за 2022 година е действителността за България. Очаква се през идната 2023-та инфлационните процеси да бъдат овладени. Георгиева сподели още, че ограниченията в антикризисния пакет на нашето държавното управление са подбрани доста вярно.

Европейският съюз и Централните банки към този момент взимат решителни ограничения, с цел да лимитират покачването на цените, сподели Кристалина Георгиева.

За тази година ние би трябвало да сме подготвени, че инфлацията даже може малко да се форсира преди да почне да пада. За следващата година 2023-та разчитаме ограниченията, които взимат централните банки както и това, че към този момент знаем какво значи това да има енергиен потрес, потрес на храните и както в Европа по този начин и в света се взимат ограничения.

Има доста незнайни за 2022-ра година, сподели още Георгиева - какъв брой ще продължи войната в Украйна, какъв брой ще се проточат последствията във времето и дали пандемията няма да се развихри още веднъж.

Към днешна дата, съгласно нея, двата най-големи казуса са намаляването на икономическия напредък на Китай и инфлацията, тъй като тя постанова стягане на паричната политика, а това може да докара до криза. Засега България не е застрашена от криза.

Кристалина Георгиева сподели още, че ограниченията в антикризисния пакет на нашето държавното управление са подбрани доста вярно.

Най-важното сега за България е усвои финансирането от next generation eu, да има проект и той да се извършва. Както и да може да включи в антикризисните ограничения ускорение на някои от тези планове, които по причина на корупция бяха спрени.

Днес в наличието на премиера Кирил Петков, преподаватели и студенти, ректорът на УНСС връчи на Кристалина Георгиева почетното звание " Доктор хонорис идея " за ролята й като интернационален водач и визионер.



Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР