Според украинското разузнаване в края на октомври и началото на

...
Според украинското разузнаване в края на октомври и началото на
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Пълен провал на Русия в опитите за модернизация на стратегическите й ядрени сили

Според украинското разузнаване в края на октомври и началото на ноември Русия е провела несполучливи тествания на носители на нуклеарно оръжие - ракети " Ярс " и " Булава ".
 
" На 1 ноември 2023 година страната агресор Русия организира несполучлив тест на междуконтиненталната балистична ракета РС-24 " Ярс ", която се явява главният наземен съставен елемент на стратегическите нуклеарни сили на Руската федерация. Изстрелването на ракетата " Ярс " от космодрума Плесецк (Архангелска област) по задачата на полигона (Камчатка) е осъществено от военен екипаж на 33-а ракетна войска от Ракетните войски със стратегическо предопределение на Водоснабдителна система на РФ.
 
Според Главното ръководство по разузнаването на Министерството на защитата на Украйна (ГУРМО), ракетата " Ярс " е излязла от курса, както и по време на предходните командно-щабни учения на стратегическите нуклеарни сили на страната агресор Русия на 25 октомври 2023 година. На 25 октомври 2023 година тестовото изстрелване на балистичната ракета РСМ-56 " Булава " от подводния ракетен крайцер " Борей " също беше несполучливо, което за следващ път сподели нейната ненадеждност ", декларират от ГУРМО.
 
 Публикацията на ГУРМО Публикацията на ГУРМО Източник: Telegram
Главното ръководство по разузнаването на МО на Украйна твърди, че Москва също има съществени проблеми със силозно основаната тежка междуконтинентална балистична ракета РС-28 " Сармат " – това е един от основните планове в процеса на рационализация на стратегическите нуклеарни сили на Руската федерация, оповестени от агресора.
 
 Ракета Сармат Ракета Сармат Източник: Warfiles
Ракетата " Сармат " се основава в Русия от 2009 година. Според първичните проекти на Москва тя трябваше да бъде въведена в употреба преди 5 години, през 2018 година, само че датата непрекъснато се отлагаше. В последна сметка " Сармат " беше пусната в употреба едвам през септември 2023 година - след първия и единствен пълностоен тест, извършен през април тази година.
 
" В съпоставяне с създадената в Украйна МБР РС-20 " Войвод ", основаната от нея ракета " Сармат ", с цел да я размени, е лишена от каквито и да било преимущества в дизайна, бойната глава или методите за превъзмогване на противоракетната защита. Всъщност " Сармат " е незавършена, несъвършена, груба ракета ", акцентират от ГУРМО.
 
 Стратегически ракетоносец Ту-160М Стратегически ракетоносец Ту-160М Източник: Wikipedia
Главното разследващо ръководство оповестява също, че плануваните от Русия доставки на нови стратегически бомбардировачи Ту-160М2 за 2023 година са отсрочени за по-късна дата, защото руснаците не са съумели да възобновят производството на нова версия на моторите НК-32.
 
" Всички тези проблеми на стратегическите нуклеарни сили на страната агресор на Руската федерация са директна последица от санкционната политика на цивилизования свят против Москва поради войната, която тя стартира против Украйна, както и от неспособността на научните, техническите и индустриалните бази на терористична Русия да произведат нужните съставни елементи, които да заменят вносните ", обявиха от разследващата работа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР