Според украинските пилоти руските сили ги превъзхождат в небето, но

...
Според украинските пилоти руските сили ги превъзхождат в небето, но
Коментари Харесай

Украинските пилоти работят със стари изтребители от съветската епоха

Според украинските водачи съветските сили ги превъзхождат в небето, само че доставките на изтребители F-16 може бързо да трансформират това. По думите на капитан Евген Ракита от армията на Украйна - Русия разполага с близо 5 пъти повече щурмови хеликоптери, а арсеналът ѝ включва и по-нови летателни апарати.

Бригадата на Ракита работи в региона на Бахмут. Там украинските сили нападат съветските позиции по въздух, до момента в който пехотата се придвижва напред. Киев разчита на остарели модели от руската ера, които се оказват по-уязвими на ракетни удари.

Когато получат координати за предстояща съветска офанзива, водачите възнамеряват маршрута си. Дори висшето военно командване не знае какъв тъкмо е той, с което лимитира риска от приключване на информация.

Един от водачите - Максим, споделя, че летят ниско, от време на време единствено на 5 метра от земята, с цел да избегнат съветската въздушна защита. Допълва, че маршрутът е построен по този начин, че да заобикаля обитаеми места и да има доста зони за незабележимо кацане.
Когато се приближаваме до задачата, се сблъскваме с обстоятелството, че съветските самолети пазят войските им. Ако имахме F-16, щяхме да можем да летим и съветските самолети да се отдалечават от нас.
Максим, украински водач

Но дебатът сред западните сътрудници за това да изпратят ли на Киев F-16 тече от месеци. Преди дни Съединени американски щати утвърдиха прехвърлянето на изтребители от Дания и Нидерландия към Украйна. Освен това този месец стартира образование на украински водачи. От Киев обаче не чакат да могат да употребяват F-16 най-малко до идната зима. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР