Според украински официални лица Русия е извършила масирана атака с

...
Според украински официални лица Русия е извършила масирана атака с
Коментари Харесай

Вълна от руски дронове атакува пристанище в Одеса

Според украински публични лица Русия е направила " масирана " офанзива с безпилотни самолети, ориентирана към украинския район Одеса, като е нанесла вреди на център за експорт на зърно на река Дунав.


Ударите бяха нанесени часове преди срещата на високо ниво в Русия сред президента Владимир Путин и турския водач Реджеп Тайип Ердоган, който се надява да съживи договорката за зърно, от която Москва излезе през юли и която имаше за цел да отбрани износа на Украйна в Черно море.

" Седемнадесет безпилотни самолета бяха свалени от нашите сили за противовъздушна защита ", написа регионалният шеф Олег Кипер в Telegram, като добави, че няма цивилни жертви.

" Но, за жалост, има и попадения ", сподели той. " В няколко обитаеми места на Измаилски регион са развалени хранилища и индустриални здания, селскостопанска техника и съоръжение на промишлени предприятия. "

Пристанището на река Дунав в Измаил, което граничи с Румъния, се трансформира в главен маршрут за експорт на украински артикули след отдръпването на Русия от контрактуваната от Организация на обединените нации договорка за експорт на зърно.

Украинските военни обявиха, че Русия е употребила създадени в Иран безпилотни летателни апарати " Шахед " при " масираната " нощна офанзива, която " е била ориентирана към гражданската инфраструктура в региона на река Дунав ".

Ударите идват ден откакто Украйна отблъсна офанзива на съветски безпилотни самолети в същия район, а съветската войска съобщи ден по-рано, че е насочила ударите си към уреди за предпазване на гориво в дунавския пристанищен град Рени.


Битката за Крим

Крим беше нападнат за финален път на 2 август, когато Русия унищожи три украински военноморски дрона, които бяха ориентирани към моста, свързващ полуострова с съветската суша.

Крим, анексиран от Русия през 2014 година, е обект на набези от страна на Киев по време на цялата атака на Москва в Украйна, само че в последно време е подложен на по-интензивни и засилени офанзиви.

Киев неведнъж е заявявал, че има за цел да си върне Крим.

На 24 август Украйна разгласи, че е развяла знамето си на Крим, в алегорична победа по време на " специфична интервенция " за отбелязване на Деня на независимостта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР