Според учените, диета с ниско съдържание на мазнини може да

...
Според учените, диета с ниско съдържание на мазнини може да
Коментари Харесай

Диета която може да спаси мозъчните клетки

Според учените, диета с ниско наличие на мазнини може да избави мозъчните кафези. Проучване, проведенo в Холания демонстрира, че хранителен режим с 40% по-ниско наличие на мазнини защищава клетките на мозъка от редица болести и прави работата им по-ефективна.

Доктор Берг Еген, началник на опита споделя: " Затлъстяването и стареенето са възходящи проблеми в обществата по целия свят, само че следствията им за централната нервна система към момента не са изцяло изследвани. Установихме, че хранителен режим с високо или ниско наличие на мазнини, в композиция с упражнявания, повлиява на процеса на стареене при опитните мишки. Той доста се забавя, когато диетата им е с ниско наличие на мазнини. Приемът на по-малко калории трансформира процесите в организма. "

При опита откриватели дават на две групи шест месечни мишки храна с ниско и високо наличие на мазнини, с цел да видят по какъв начин калориите засягат мозъка на гризачите.

Резултатите са обнадеждаващи за бъдещи изследвания за способи за предварителна защита на болести като деменция или Алцхаймер. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР