Според тях взривовете в завода са станали около 10 часа

...
Според тях взривовете в завода са станали около 10 часа
Коментари Харесай

Украински дронове атакуваха завод за бомбардировачи Ту-22 и Ту-16...

Според тях гърмежите в завода са станали към 10 часа сутринта. По това време локалният телеграм канал „ Казан на оптималната скорост “ написа, че в региона на завода е включена сирена за въздушна офанзива. Съобщава се и за евакуация на служащи от Казанския хеликоптерен цех и Казанския авиационен цех.

.

Ту-160М в завода

 

Местното издание Inkazan.ru написа, че евакуацията е осъществена и на територията на специфичната икономическа зона „ Алабуга “.

 

Каналът Telegram „ Внимание, вести “ заяви за евакуацията на чиновници на петролни рафинерии на фирмите Taneco и Sibur в Нижнекамск и Казан.

 

На собствен ред съветското министерство на защитата съобщи, че към 11:20 ч. системите за Противовъздушна отбрана са свалили украински дрон в Татарстан. Преди това ведомството заяви за свалянето на БЛА в Мордовия. Там, съгласно източници на Suspilne, безпилотни самолети на ГУР са атакували 590-и обособен радиотехнически център на в/п 84680, ситуиран в град Ковилкино.

 

„ Целта на удара беше задхоризонтният радар 29Б6 „ Контейнер “ с обхват на разкриване на задачата към 3000 километра и височина на разкриване над 100 километра “, написа изданието. Според Astra украинските дронове са атакували тази военна част за първи път на 11 април.

 

Сутринта на 2 април украински дронове нападнаха предприятия в Татарстан за първи път от началото на пълномащабното навлизане на съветските войски в Украйна. В Нижнекамск дронове нападнаха петролната рафинерия Taneco. В Елабуга вследствие на офанзивата беше развалено студентското общежитие на политехническия лицей Алабуга, ситуирано наоколо до цеха за сглобяване на ирански ударни безпилотни самолети. Според управляващите при офанзивата са ранени 14 души, в това число двама малолетни.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР