Според тях украинските части, които са били обучени и въоръжени

...
Според тях украинските части, които са били обучени и въоръжени
Коментари Харесай

Украинската офанзива навлиза в нова фаза, вкарват в боя обучените на Запад резерви

Според тях украинските елементи, които са били подготвени и въоръжени на Запад и към момента са били в запас, в този момент вземат участие в бойните дейности в този регион.

Официални лица в Украйна са уведомили Съединени американски щати, че сега уголемен контингент на ВСУ се пробва да напредне на юг през съветските минни полета и други укрепления към град Токмак и, в случай че успее, по-нататък към Мелитопол, написа вестникът. Целта на украинските военни е да прережат сухопътния кулоар, свързващ окупираните от Русия региони в Южна Украйна с анексирания Крим.

Новата интервенция на ВСУ, в случай че е сполучлива, може да отнеме от една до три седмици, оповестиха украински представители пред Вашингтон. " Това е огромно тестване ", е декларирал почитан чиновник на Белия дом пред " Ню Йорк Таймс " при изискване за анонимност.

Коментарите на американските военни съответстваха с изказванията на съветското министерство на защитата за засилени офанзиви на ВСУ на фронта. На брифинг на 26 юли министерството разгласи, че украинските военни са почнали " настъпателни дейности в Ореховското направление и са провели масирана офанзива от три батальона, подсилени с танкове ". Руското министерство на защитата твърди, че всички офанзиви на украинските въоръжени сили са били отблъснати, а съветските позиции са удържани.

За активизиране на украинските въоръжени сили - изключително в регионите на Работино, Новоданиловка и Новопокровка - оповестяват и назначените от Русия " управляващи " на анексираната част от Запорожка област.

Говорителят на Генералния щаб на ВСУ Андрий Ковальов съобщи сутринта на 27 юли, че украинските военни са постигнали триумф на южния фронт край Старомайорское и се укрепват на постигнатите позиции. Също по този начин, съгласно него, украинските въоръжени сили не престават настъплението си северно и южно от Бахмут.

Други американски медии - Politico и The Washington Post, както и Институтът за проучване на войната (ISW), също пишат за началото на нова фаза на украинското контранастъпление в Запорожка област, като се базират на Пентагона.

Bloomberg, базирайки се на анализатори, писа, че настъплението на ВСУ в югозападната част на Запорожка област демонстрира, че украинската войска е съумяла да пробие съветските отбранителни позиции. Агенцията отбелязва, че украинският президент Володимир Зеленски е подкрепил известията за началото на контраофанзивата по време на послание на 27 юли. " Днес имаше доста положителни резултати от нашите момчета на фронта. Добре свършена работа. Подробности по-късно ", сподели Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР