Според тях неговият ракетоносител е знаковото лице на „Библиотекарите“ Георги

...
Според тях неговият ракетоносител е знаковото лице на „Библиотекарите“ Георги
Коментари Харесай

Само във Фрог: „Библиотекарите“ отново надникнаха зад назначаването на новия шеф на полицията

Според тях неговият ракетоносител е знаковото лице на „ Библиотекарите “ Георги Великов, който пък бе началник на кабинета на някогашния началник на вътрешното ведомство Цветлин Йовчев. Припомняме ви, че Георги Великов изкара единствено няколко часа като консултант на настоящия длъжностен министър председател Стефан Янев, след което бе махнат. Въпреки това, признават източниците ни, рокадите в Министерство на вътрешните работи стават както с неговата благословия, по този начин и с тази на Пламен Узунов – консултант на президента Румен Янев.

Новият шеф на полицията Станимир Станев е от Пловдив и по-голямата част от кариерата си е прекарал в транспортна полиция. Той напуща Министерство на вътрешните работи малко преди да пристигна на власт кабинета „ Орешарски “. След това, когато тандемът Йовчев-Велков от „ Библиотекарите “ застава отпред на Министерство на вътрешните работи, се организира конкурс за висша управителна служба, който предстоящо се печели от Станев. Той става началник на Транспортна полиция. Малко по-късно структурата е закрита, а работещите минават към жандармерията.

Поради околните си връзки с някогашния началник на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков, Станев отива там, като финансов инспектор. Припомняме ви, че Атанас Илков ръководеше злощастната акция в Лясковец, при която почина командосът Емил Шарков. Любопитното е, че когато Илков е изместен в Кърджали като началник на локалната полиция, Станев отива с него във въпросната конструкция още веднъж като финансов инспектор, допълниха от ведомството. През 2020 година Атанас Илков отива шеф на образователния център в Казанлък, като показва Станимир Станев за зам.-директор. Така и става. Именно от тази позиция в този момент той става шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “.

Упорито се разяснява, че пазарджишкия кадър Атанас Илков ще е евентуалният предстоящ основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Позицията продължава да е вакантна след махането на Ивайло Иванов.

Служители на Министерство на вътрешните работи са озадачени от последните рокади в Министерство на вътрешните работи, които напълно разкриват зависимости от „ Библиотекарския кръг “. Още повече, че самият министър Бойко Рашков обществено ги нападна още от момента, в който седна в министерското кресло. Твърди се, че авторитетни фактори от Пловдив, откъдето е и самият Пламен Узунов, споделят кой пост в Министерство на вътрешните работи от кого да бъде ангажиран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР