Според турския външен министър Хакан Фидан конфликтът в Украйна едва

...
Според турския външен министър Хакан Фидан конфликтът в Украйна едва
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна няма да приключи тази година: Турция

Според турския външен министър Хакан Фидан спорът в Украйна надали ще бъде позволен скоро и има капацитет да ескалира още повече.

В изявление за Си Ен Ен Тюрк в понеделник Фидан съобщи, че военните дейности сред Москва и Киев са се " трансформирали във война на безсилие ", което съгласно него е сериозен проблем за Турция.

" От стратегическа позиция ние сме загрижени за разширението на [конфликта] в района ", съобщи Фидан, като добави, че този развой " стартира с езика и по-късно се трансформира в деяние ". Той предизвести, че Европа " би трябвало да е по-загрижена за обстановката в Украйна, в сравнение с ние ".

Коментирайки вероятностите за спокойно съглашение, министърът съобщи, че " няма съображение да се чака развиване по този въпрос през 2024 година Ние не виждаме това в близко бъдеще. "

Той обаче означи, че Турция има няколко начинания за преустановяване на спора и е една от дребното страни, които приканват за мир в НАТО, Европейски Съюз и други интернационалните платформи. Според Фидан Анкара е в добра позиция да организира тази политика, защото има положителни връзки и с двете воюващи страни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР