Според турския премиер Бинали Йълдъръм не е правилно една държава

...
Според турския премиер Бинали Йълдъръм не е правилно една държава
Коментари Харесай

Ердоган удари здраво рамо на Заев за името и НАТО

Според турския министър председател Бинали Йълдъръм не е вярно една страна да подрежда на друга какво да бъде формалното ѝ име. Йълдъръм направи изявлението по време на визитата на македонския министър председател Зоран Заев в Анкара, оповестява Българска национална телевизия. Турция и Македония са свързани по приятелски, няма разлика сред Анкара и Скопие, турците в никакъв случай няма да изоставят македонските си братя - думи на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Посещението на Зоран Заев в Турция идва в миг, когато Атина и Скопие навлиза в дейна фаза на договаряния за разрешаване на дългогодишния спор за името на Република Македония. Не инцидентно и точно тази тематика беше в центъра на диалозите сред Зоран Заев и турския му сътрудник Бинали Йълдъръм.

„ Името на една страна не би трябвало да бъде определяно въпреки това. Не е вярно. само че все пак най-голямото ни предпочитание е диспутът с Гърция да бъде позволен по другарски “, сподели Йълдъръм.

Зоран Заев от своя страна изрази цялостна поддръжка за турските управляващи и дейностите им след несполучливия опит за прелом на 15 юли 2016 година.

„ С огромна угриженост следим трагичните събития от 15 юли 2016 година Обсъдихме опита държавен удар и поддържаме демократично определените институции на Република Турция “, уточни Заев.

По време на срещата Турция е подкрепила интеграцията на Македония в НАТО.

Македонският министър председател се среща през днешния ден и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Подготвени сме да създадем условия за нахлуване на повече турски капитали, а фирмите могат да влагат освободени от налози в продължение на 10-години, увери Заев, който единствено преди дни се срещна с представители на турската компания ТАВ - концесионер на летището в Скопие и контракти инвестиция от 45 милиона евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР