Според Централната агенция за обществена мобилизация и статистика броят на

...
Според Централната агенция за обществена мобилизация и статистика броят на
Коментари Харесай

За 55 дни населението на египет се е увеличило с 220 хил. души

Според Централната организация за социална готовност и статистика броят на дамите в Египет, които употребяват способи за фамилно обмисляне, е достигнал 66.4 %. В съпоставяне с 2014 година следим нарастване със 7.9 %, предава в. " Ал Ахрам ".

Прирастът във възрастовата група от 15 до 49 години е 2.85 раждания на жена, което е с 22 % по-малко от 3.5 раждания на жена преди 10 години. Агенцията разгласява данните по отношение на Международния ден за деяние във връзка с женското здраве, който се отбелязва на 28 май.

Междувременно данните на институцията демонстрират, че в границите на 55 дни популацията на Египет е повишено с към 220 000 души, достигайки над 104 971 000. Населението на северноафриканската страна стана 104 милиона през януари тази година, добавя Българска телеграфна агенция. През март държавно управление разгласи, че ще дава 1000 локални паунда годишно на дамите с не повече от две деца. Решението е част от Националния план за развиване на египетското семейство, който има за цел да се оправи с пренаселеността посредством надзор на раждаемостта, обучение, здравни грижи и развиване на пазара на труда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР