Според трудовата медицина в нормална ситуация един човек може да

...
Коментари Харесай

Пет в едно: началник, служител, консултант, декан и преподавател

Според трудовата медицина в естествена обстановка един човек може да работи пълноценно като съвместява най-вече две длъжности, освен това не всевъзможни. Затова и в законодателството са написани голям брой ограничавания - както с оглед здравето на работещите, по този начин и с оглед интерeса на работата, която не трябва да страда. Това обаче явно не важи за практиката в някои лечебни заведения в България. Оказва се, че там има лекари, които съвместяват не две, а цели пет работни места.

От протокол в Търговския указател излиза наяве, че досегашният ръководител на съвета на шефовете на УМБАЛ " Александровска " проф. доктор Димитър Буланов в последно време е заемал по едно и също време пет длъжности .

Той е бил по едно и също време самостоятелен член и ръководител на борда на УМБАЛ " Александровска ", за което е получавал заплащане, съветник на болничното заведение по цивилен контракт и чиновник на същата болница на трудов контракт, само че в неплатен отпуск. В допълнение професорът е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и учител в този факултет, а " Александровска " е университетската болница към него.

Днес Софийският градски съд (СГС) за следващ път спря вписването на промяната на борда на Александровска болница по искане на доктор Буланов, който апелира освобождението си заради несъответственост.
Къде са проблемите
Новият Закон за обществените предприятия урежда статута на тези лечебни заведения, като с изключение на всичко друго не разрешава на членовете на борда да работят друго по служебно или трудово правно отношение, с изключение на като преподаватели в университет или лекари. Това обаче не се отнася до така наречен самостоятелни членове на борда , които би трябвало да се външни лица, без каквито и да е търговски или трудови връзки с общественото дружество.
Именно поради несъответственост във вторник (22 юни) здравното министерство освободи проф. Буланов като член на борда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР