Според The Drive американски безпилотен самолет MQ-9 Reaper“ за пръв

...
Според The Drive американски безпилотен самолет MQ-9 Reaper“ за пръв
Коментари Харесай

Вижте как американският безпилотен дрон MQ-9 ‘Reaper’ излита и каца на магистрала

Според The Drive американски безпилотен аероплан MQ-9 „ Reaper “ за пръв път e изхвърчал и кацал от елементарна автомобилна автомагистрала. Това не е било инцидентно и е част от по-широкообхватни старания за създаване на техники за употреба на дронове в региони, където липсват обичайни писти или летища. Както оповестява Drive, това евентуално е първият от многото случаи, в които ще забележим това защото Военновъздушните сили на Съединени американски щати усилват напъните си да прибавят съвременни оръжейни системи без екипаж към своите ресурси.

Събитието се е случило като част от учението „ Agile Chariot “ сред 30 април и 2 май. MQ-9 полетя за първи път на път по време на това, което Министерството на защитата назова „ напълно самостоятелна от пистата интервенция “. В интервенциите, които бяха съсредоточени върху два магистрални сектора в Уайоминг, участваха и транспортен аероплан MC-130J „ Commando II “ за специфични интервенции, два атакуващи самолета A-10C „ Thunderbolt II “ и два хеликоптера MH-6M „ Little Bird “ за специфични интервенции на американската войска.

Командването за специфични интервенции на Военновъздушни сили на Съединени американски щати провежда военното обучение, концентрирано върху концепцията за „ гъвкава бойна подготвеност “, която има за цел да подсигурява, че бойната въздушна мощ към момента може да бъде употребена неотложно, даже когато стандартните въздушни бази са изведени от строя или по различен метод са сложени в заплаха, както би станало при положение на спор с съвсем равносилен съперник като Китай или Русия. Магистрали 287 и 789 бяха употребявани за двата сегмента на учението, надлежно на 30 април и 2 май 2023 година.

Дронът се приземи на автомагистрала 287, където бойците към този момент бяха основали „ Пункт за въоръжаване и зареждане “ в сходство с по-общите правила на „ гъвкавата бойна подготвеност “. В рамките на събитието дронът излетя от автомагистралата, откакто беше презареден с гориво и оборудван. В планинския запад на Съединени американски щати има доста подобаващи автомагистрали за този тип учения.

„ Изискването тук беше ясно: по какъв начин да реализираме и да усъвършенстваме уменията, нужни за продобиване на съвсем равносилен конкурентен пердах. Това обучение е превъзходен образец за това какво се случва, когато командосите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати се обединят, с цел да решат проблеми и да ревизират това, което ще забележим в бъдещите боеве. “

обясни генерал-лейтенант Тони Бауернфайнд, пълководец на AFSOC, в публично известие за пресата

„ Когато се съберат верните хора, в точното време и на точното място, могат да се извършат впечатляващи подвизи. „ Agile Chariot “ реализира значими достижения за нашата общественост, всички от които удостоверяват нашия темперамент на търсене на благоприятни условия – в това число първото в историята кацане на MQ-9 на автомагистрала. “

продължи Бауернфайнд
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР