Според търговци, проблемът ще продължава да се задълбочава Нов ръст

...
Според търговци, проблемът ще продължава да се задълбочава Нов ръст
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка у нас отново със скок в цените

Според търговци, казусът ще продължава да се задълбочава

Нов растеж на цените на използваните коли у нас. Заради все по-трудния импорт на коли от чужбина, огромна част от автокъщите покачват цените, а клиентите са най-вече от чужбина.

Нисък разход на гориво, по-малко нездравословни излъчвания и таван на цените до 10 хиляди лв.. Това са измежду главните претенции на огромна част от клиентите, които посещават автокъщите в Дупница. Сред тях е и Огнян Георгиев, който се сдобил с използван автомобил преди към седмица.

" Гледах да е по-икономична, тъй като с тези цени на горивата е към този момент мъчно и бърка в джоба. Евтина за поддръжка, евтини елементи ", споделя той. Дори и клиенти като Огнян обаче са все по-малко, регистрират търговците. Те признават, че избавят бизнеса си с помощта на интереса на клиентите от Гърция.

" Пазарът е сложен, високи са цените, клиентела приблизително. Има нов импорт, само че е едва, мъчно е. Българската клиентела е по-слаба - търсят по-евтини коли, сред 8 и 15 хиляди лв., да не горят доста ", изясни Диего Чалев – търговец на коли пред Българска национална телевизия.

Проблемът с вноса на използвани коли от Западна Европа ще продължи да се задълбочава, споделят още търговците. Сред главните аргументи за това са политиките за запазване на околната среда на страни като Италия, Германия, Франция и Швейцария, където държавните управления изземват за скрап старите коли и отпускат пари за нови на притежателите им.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР