Според Тагарев в момента върви масирана кампания на манипулация, дезинформация

...
Според Тагарев в момента върви масирана кампания на манипулация, дезинформация
Коментари Харесай

Тагарев: Фалшива новина е, че ще изпращаме войници в Украйна. Изпращаме годни стари неща, ще ни компенсират финансово

Според Тагарев сега върви „ масирана акция на операция, дезинформация и откровенни неистини ”.  Едната подправена вест, която върви сега – че ще изпращаме бойци в Украйна. „ За страдание, в тази агитация се включват и водачи на парламентарно показани партии, каза Тагарев пред Нова телевизия. Той съобщи още, че няма логичен доводи, че оказването на помощ ще ни въвлече във война.

„ Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, в началото фокусирайки се върху филантропична помощ и защитни средства. След решението на Народното събрание в края на предходната година, Министерски съвет беше длъжен да изпрати такава помощ. Един пакет към този момент е и изпратен с решение на служебния кабинет, ние взехме решение за изпращане на втори пакет ”, сподели министърът на защитата. „ Трудни са изчисленията на цената. Говорим за неща, които са купувани при една друга стопанска система, при изкуствени цени ”, сподели министърът.

Той удостовери, че изпращаме остарели неща. „ Стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. А в този момент са нужни на украинската войска, годни са. Някои от тях ще минат избрани инспекции, че са годни ”, съобщи Тагарев. Ние пък ще бъдем обезщетени финансово от съдружниците, разясни той.

Списъкът на нещата, които изпращаме е конфиденциален. „ Всичко, което изпращаме, е вследствие на разбор на военното управление. То не нарушава нормативите за поддържане на запасите от разнообразни средства. И имаме опция да осигурим и подготовката на българската войска ”, сподели военният министър.  

Вчера Тагарев е уведомил военния министър на Украйна за взетото решение за помощта.

Той изясни, че страната ни готви решение, с цел да се включи в самодейността на Европейски Съюз за даване на 1 млн. 155-милиметрови боеприпаси за Украйна. По думите му, самодейността се развива в три направления. Първото е за даване на 155-милиметрови боеприпаси на Украйна от съществуващите в складовете на армиите на страните членки на Европейски Съюз. Страната ни обаче няма такива. Второто направление е да се възстановят запасите от такива муниции. Третото – да се усили индустриалния развой, обясни Тагарев.

„ Тиери Бретон посети ВМЗ-Сопот, с цел да види какви са опциите, с цел да се влагат европейски средства и да се разшири производството. Ние казахме: „ Не ”. За мен няма никаква логичност. Ние готвим решение, с цел да се включим в тази самодейност ”, сподели Тагарев.

„ Говорим за вложения в нашата отбранителна промишленост, това е задачата ни сега. Когато бъдат направени тези вложения, ние ще можем да произвеждаме и за украинската войска, в случай че продължи толкоз дълго войната, и за нас, и за други армии ”, сподели Тагарев.

Тагарев разяснява и гърмежа в оръжейните хранилища в Карнобат. Вчера той е издал заповед за увеличаване на защитата на предприятията, на които е принципал.

„ От предни гърмежи не научихме ясно и категорично какви са аргументите. Сега гърмежите се случват доста комфортно. Тръгна и агитация, тръгнала по съветска линия, поета от прокремълски придвижвания у нас, че това било партизанска акция. Това е агитация ”, сподели Тагарев.

Той съобщи още, че няма логичен доводи, че оказването на помощ ще ни въвлече във война.

„ Помощта за Украйна понижава риска за страните от НАТО и Европейски Съюз. Приключването на войната в обстановка, преференциална за Русия, няма да утоли жаждата и за територии ”, разяснява Тодор Тагарев.

Според Тагарев сега върви „ масирана акция на операция, дезинформация и откровенни неистини ”.   Едната подправена вест, която върви сега – че ще изпращаме бойци в Украйна. „ За страдание, в тази агитация се включват и водачи на парламентарно показани партии, каза Тагарев.

„ Политиците са наясно какво е решението на Народно събрание, а то споделя – образование на украински военни медици у нас и инструктори, които да работят или на наша територия, или на територията на други страни на Европейски Съюз, с цел да вземат участие в подготовката на украински военнослужещи. Това се интерпретира целеустремено от водачи на политически партии в Народното събрание ”, сподели Тагарев.

На закрито съвещание на комисията в Народното събрание му е бил заложен въпрос с термина „ жива мощ ”. Въпросът бил подложен от човек от Българска социалистическа партия. „ Въпреки че прецизирах детайлно и ясно, същият термин беше употребен от Корнелия Нинова в телевизионно изявление. Това е директно в ползите на Кремъл ”, сподели Тагарев.

Инфо: Нова тв

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР