Според Световната здравна организация към днешна дата има повече от

...
Според Световната здравна организация към днешна дата има повече от
Коментари Харесай

Приложенията за телефон лекуват

Според Световната здравна организация към днешна дата има повече от 300 милиона души, страдащи от някаква форма на психическо неразположение.

Добрата вест е, че решение на някои от по-леките от тях има в App Store или Гугъл Play - в множеството случаи изцяло гратис.

И до момента в който в България сме към момента скептични към това да се лекуваме с приложения за телефон, то в Австралия учени са безапелационни: в по-леките случаи на меланхолия и безпокойствие използването на приложения може да бъде по-ефективно от мнението на дипломиран експерт.

 Снимка 315500

Чрез изследване, в което са взели участие над 3400 мъже и дами, е потвърдено, че приложенията за смарт телефон, които ни оказват помощ да разбираме, следим и реагираме на психическите си положения, съставляват действително средство за битка с лека меланхолия и безпокойствие.

Разбира се, това не значи, че тотално би трябвало да захвърлите предписаните хапчета или да отречете сесиите с терапевт. Учените споделят, че комбинирането на обичайните лечебни способи с приложения от рода на Breathe2Relax или Headspace могат доста да подобрят процеса на лекуване.

Lantern, PTSD Coach или Optimism също са съответен метод сами да следите признаците на меланхолия и безпокойствие. Отново съгласно изследването огромна разлика в успеваемостта сред множеството известни стратегии няма, което прави " смарт телефон лекуването " още по-достъпно и разнообразно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР