Според статистиката най-малко 10% от жителите на Земята страдат от

...
Според статистиката най-малко 10% от жителите на Земята страдат от
Коментари Харесай

Измъчвате ли се постоянно от шум в ушите: Какво означава това състояние и как можете да се справите с него

Според статистиката минимум 10% от жителите на Земята страдат от звук в ушите постоянно. Някои лекари считат, че казусът е още по-разпространен. В този случай всички откриватели акцентират, че тинитусът не е самостоятелна диагноза, а признак. То може да бъде породено от няколко фактора.

Възпаление или непознато тяло
Течността, която попада в ухото, непознат предмет – всичко това може да провокира звук в ушите. Също по този начин повода може да бъде увеличение на аденоидите, всички типове инфектиране, в това число развиване на отит (което обаче е мъчно да се пропусне заради различен признак – стрелкова болка). Всичко това предизвиква непрекъснато раздразнение на тимпаничната мембрана. Най-често тези проблеми се съпровождат от видимо напрежение, нискочестотно бръмчене в ушите. Ако шумът е съпроводен със зашеметяване е вероятен инфекциозен развой във вътрешното ухо.

Спазъм на фаринкса или мускулите на междинното ухо
При конвулсия, мускулната маса, прикрепена към слуховата тръба, е фрапантно съкратена – и чувате тракване. И може би не един, а няколко ритмични. Такива конвулсии са тип нервозен тик, който се случва в тялото. По предписание той се демонстрира по време на диалог, дъвчене, преглъщане и не се усеща различен път. Тази обстановка не е сериозен проблем.

Сърдечно-съдови проблеми
Високото кръвно налягане или атеросклерозата (плаките в кръвоносните съдове) постоянно се „ чуват “ като пулсиращи звуци, които повтарят сърдечния темп. Трябва да се има поради сериозното туптене: нарушаванията на кръвообращението могат да причинят сърдечен удар.

Промени в слуха, свързани с възрастта
Шум в ушите при всички негови прояви – тракване, туптене, бръмчене, звук – постоянно става първият признак на приближаващата загуба на слуха при възрастните хора.

Други аргументи
Ето няколко по-редки, само че не по-малко нездравословни аргументи, бръмченето в ушите ви: ендокринни разстройства, хормонални промени при дамите, прекомерно твърда диета или небалансирана диета, да вземем за пример с високо наличие на сол или захар, отосклероза – напредък на костната тъкан в междинното ухо, съпроводен от понижаване на слуха и постоянно аудио резултати, корист с избрани медикаменти, токсични за слуховия нерв, измежду тях са някои антибиотици, диуретици, салицилати, тумори и други мозъчни нарушавания.

Как да се лекува звук в ушите
Добрата вест: множеството случаи на звук в ушите минават сами и не изискват особено лекуване. Ако фантомните звуци ви преследват постоянно се свържете с лекаря си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР