Според статистиката на Steam за април, GeForce RTX 3060 загуби

...
Според статистиката на Steam за април, GeForce RTX 3060 загуби
Коментари Харесай

GeForce RTX 1650 и английският език отново станаха най-популярни в Steam, а CPU на AMD си върнаха същия дял от потребители

Според статистиката на Steam за април, GeForce RTX 3060 загуби купата си за най-популярна графична карта, броят на потребителите на процесорите от AMD се усили доста, а британският още веднъж стана най-използваният език в геймърската платформа.

През март, делът на притежателите на GeForce RTX 3060 се увеличи до 10,67%, което е нарастване от 6,31 процентни пункта (п.п.) и изпревари по известност модела GeForce GTX 1650, който беше класиран преди всичко в класацията на Steam от ноември предходната година. През април обстановката трагично се промени в противоположната посока. През последния месец GeForce RTX 3060 загуби 6,01 п.п. Общият дял на потребителите на тази видеокарта в платформата понижа до 4,66%, вследствие на което картата се върна на третата позиция по известност в Steam. На първо място, с дял от 6,19% се върна и GeForce GTX 1650.

Въпреки спада с 2,86 п.п., GeForce RTX 1060 се върна на второ място по известност измежду потребителите на Steam. Посоченият модел видеокарта към момента се употребява от 4,99% от аудиторията на платформата. На четвърто място по известност е GeForce RTX 2060, която печели 3,42 п.п. през март, само че губи 3,6 п.п. през април. Кое тъкмо е предизвикало сходни обилни промени не е известно.

Статистиката за април не включва най-новите графични карти AMD Radeon RX 7900 XT и RX 7900 XT. Сред моделите GeForce 4000, мобилната GeForce RTX 4060 получи максимален растеж, увеличавайки каузи на своите консуматори с 0,24%.

През април, до 9.04 п.п. спадна делът на притежателите на процесорите от Intel. За същите 9.04 п.п., делът на притежателите на процесорите AMD се е нараснал. В момента, чиповете на последния се употребяват от 32,84% от потребителите на платформата Steam. Чиповете на AMD демонстрираха сходни стойности и през март.

В края на март се оказа, че повече от половината от участниците в изследването на Steam приказват банален китайски. Ръстът в броя на потребителите с притежаване на този език за сегашния месец е 25,3 п.п. В края на април британският върна купата си на най-популярния език в игровата платформа.

Операционната система Windows 10 (64-битовата), която усили каузи на потребителите си през март с 11,62 п.п., загуби 12,74 п.п. през април, вследствие на което разликата с Windows 11 понижа – нейната известност се усили с 10,98 процентни пункта през последния месец, а общият дял на потребителите на тази операционна система се е нараснал до 27,82%.

В други категории, при статистиките на Steam, през април също се следят обилни промени. Например, намалял е делът на потребителите с 16 или повече гигабайта оперативна памет, при SSD размерът е над 1 TB, както и притежателите на шестядрени процесори.

Предполага се, че подсобна забележима смяна в статистиката през март се дължи на обстоятелството, че повече хора от нормално са взели участие в незадължителното изследване на Steam. През април броят на респондентите се върна към нормалната си големина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР