Според становището на ЕМА и анализите на данните от страничните

...
Според становището на ЕМА и анализите на данните от страничните
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Рискът от ваксината на AstraZeneca е пренебрежимо малък

" Според мнението на ЕМА и анализите на данните от страничните случаи има връзка сред имунизацията на АстраЗенека и редките случаи на тромбози на мозъчните вени, докладвани в. Механизмът към този момент не е прочут ". Това написа във Фейсбук завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн доктор Аспарух Илиев.
" Дали става дума за непряк резултат от вирусния притежател или коронавирусния белтък, който кодира, е изцяло неразбираемо. Говорим за извънредно необичаен феномен от няколко случая на милион!! Остава и неразбираемо за какво в някои страни настава, а в други - не.
 Лекар намерено разкритикува ръководещите за почващото охлабване на ограничения против ковид Лекар намерено разкритикува ръководещите за почващото охлабване на ограничения против ковид
Решението за разхлабване на ограничения не е вярно. Не мога да кажа нищо положително – ние се намираме в една доста сериозна обстановка....
Пренебрежимо дребен риск!!! Нека не изпадаме в безкрайни суматохи и акционизми, приказваме за извънредно необичаен проблем. Значително по-рядък от риска от кървене от червата измежду приемане на аспирин. Така че не се хвърляйте в профилактики и гълтания на аспирин, нито в паническо запитване на един и същи въпрос – евентуално в България няма да имаме нито един сходен случай. Фокусирайте се в риска от Ковид с висока смъртност и риск от дълга нетрудоспособност.
Аз ще мина към втората си доза на Астра по проект (както и преди, имунизацията не е неразрешена в Германия, а е единствено предложена за хора над 60) и поучавам всеки да го направи. Ваксини няма, дълго време няма и да има и ненавременното имунизиране е рисковано ", написа още доктор Аспарух Илиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР