Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран

...
Според сръбски експерти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран
Коментари Харесай

Александър Вучич: Сърбия не е член на НАТО по очевидни причини

Според сръбски специалисти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки

Сърбия не се причислява към НАТО заради разумни и добре известни аргументи. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС, съобщи.

Ние не сме член на Северноатлантическия алианс по явни аргументи. Знаете, че единствено преди 24 години 19 страни от НАТО бомбардираха тази страна. Това възприятие е доста живо тук. Около 2500 души, в това число 82 деца, бяха убити тук, разясни Вучич. Единственото, което желаеме, е да бъдем себе си, да не бъдем проблем за никого, да не вземаме това, което не ни принадлежи и да не нараняваме никого, добави той.

На 24 март 1999 година НАТО стартира военна интервенция против Съюзна република Югославия. Ръководството на НАТО твърди, че предотвратяването на геноцида над албанското население в Косово е главната причина зад интервенцията.

НАТО заяви, че по време на 78-дневната интервенция нейните самолети са направили 38 000 полета, с цел да извършат 10 000 бомбардировки. Според сръбски данни бомбардировките убиват 3500-4000 и раняват други 10 000, две трети от които цивилни. Материалните вреди възлизат на 100 милиарда $.

Според сръбски специалисти НАТО е изхвърлила 15 тона обеднен уран за трите месеца бомбардировки. След това страната е преди всичко в Европа по брой на заболелите от рак.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР